GalatasarayGalatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten transfer sorusuna yanıt! 'Elimizde şampiyon bir kadro var'

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten transfer sorusuna yanıt! 'Elimizde şampiyon bir kadro var'

29.07.2024 - 15:31 | Son Güncellenme:

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı kulübün ilk başkanı ve sporcusu Ali Sami Yen'i anma töreninde açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbekten transfer sorusuna yanıt Elimizde şampiyon bir kadro var

Galatasaray Kulübünün kurucusu, ilk başkanı ve sporcusu Ali Sami Yen, 73. ölüm yıl dönümünde kabri başında anıldı.

Haberin Devamı

Ali Sami Yen'in Feriköy Mezarlığı'nda bulunan kabri başında yapılan anma törenine, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulübün Başkanı Metin Öztürk ve Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Aykutalp Derkan katıldı.

Törende Ali Sami Yen için Kuran-ı Kerim ve dualar okundu. Ali Sami Yen'in ardından Beşiktaş'ın efsane başkanlarından Süleyman Seba'nın kabri de ziyaret edilerek dua edildi.

Burada açıklamada bulunan Dursun Özbek, "Her sene Ali Sami Yen abimizi anmak üzere Galatasaraylılar olarak buraya geliyoruz. Hem Ali Sami Yen abimiz hem de Süleyman Seba'yı Türk futboluna hizmet etmiş bir büyüğümüzü andık. Ruhları şad olsun, ışıklar içinde uyusunlar. Bizim yapmamız gereken onları hiç aklımızdan çıkarmamak. Onları anmak bizim görevimiz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TRANSFER SORUSUNA YANIT

Transfer için gelen soruya cevap veren Dursun Özbek, "Cumartesi Süper Kupa'yı oynayacağız. Transfer sezonu devam ediyor. Hocamızla birlikte tespit ettiğimiz eksiklerimiz var. Bir kısmını giderdik, bir kısmını da en kısa sürede gidereceğiz. Çalışmalarımız devam ediyor. Elimizde şampiyon olan bir kadro var. İki sene üst üste şampiyon olduk. İki sene üst üste şampiyon olan bir hocamız var. Bunlar zaten Galatasaray'ın en büyük gücü. İhtiyaç duyulan yerlere transferlerimiz devam edecek. Bu konuda çalışıyoruz. Bir kısmını yaptık, bir kısmını da kısa sürede bitireceğiz." ifadelerini kullandı.

Dursun Özbek, 8 numara transferi için, "8 numarayı kuvvetlendirmemiz gerekiyor. Onun için son derece sıkı çalışıyoruz. İnşallah kısa sürede taraftarlarımıza haber vereceğiz." diye konuştu.

'ONLAR TÜRK SPORUNUN KIYMETLİSİ'

Dursun Özbek, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi:

Olimpiyata katılan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Kafileye katılan sporcuların hepsini gözlerinden öpüyorum, onlar bizim gurur kaynağımız. Orada olmak çok önemli. Bugün de güzel bir galibiyet aldık. Yürekten onları desteklememiz lazım. Onlar Türk sporunun kıymetlisi. Özellikle 1924'te olimpiyatlara Ali Sami Yen Bey götürmüştü. Böyle bir döneme gelmesi de çok önemli. Onun için herkesin oradaki sporcuları cesaretlendirmesi gerektiğini düşünüyorum.

Yazarlar