Fenerbahçe Fenerbahçe'ye Galatasaray derbisinde galibiyeti getiren faktör! Ali Koç'tan Samandıra'ya çıkarma

Fenerbahçe'ye Galatasaray derbisinde galibiyeti getiren faktör! Ali Koç'tan Samandıra'ya çıkarma

20.05.2024 - 11:48 | Son Güncellenme:

Süper Lig’in 37’nci haftasında Fenerbahçe deplasmanda Galatasaray’ı 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok, sarı-lacivertlilerdeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Fenerbahçe, Süper Lig'in 37'nci haftasında Galatasaray'a konuk oldu. Şampiyonluk şansını son haftaya taşıması için mutlak galibiyetle sahadan ayrılmak zorunda olan sarı-lacivertli ekip, 21'inci dakikada Alexander Djiku'nun ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. 71'inci dakikada Çağlar Söyüncü'nün attığı golle 1-0 öne geçen Fenerbahçe, kalan bölümde de rakibine gol şansı tanımayınca sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Derbi mücadelesi sonrası Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok, sarı-lacivertlilerdeki son gelişmeleri Skorer Instagram canlı yayınında değerlendirdi.

Senad Ok'un açıklamaları şu şekilde:

'TARİHİ GALİBİYET'

Fenerbahçe'nin tarihi galibiyeti. Gerçekten hak ettiği bir galibiyetti, hakemi de mağlup etti. Bu kadar kolay kırmızı kart verilirse hakemi de yenmiş olursunuz. Dünkü maç Fenerbahçe tarihindeki en önemli birkaç derbi galibiyetinden biridir. Eksiklerin var, kırmızı kart görüyorsun, pozisyon vermiyorsun ve maçı kazanıyorsun. Maçı kaybetsen rakibin şampiyonluk kutlayacak. Bu nedenle çok moral ve motivasyon kaynağı oldu.

'OKAN BURUK GEÇ KALDI'

Fenerbahçe'nin daha geniş ve iyi kadrosu olduğunu söylüyorduk. İsmail Kartal'ı da eleştiriyorduk. Fenerbahçe'nin çok kaliteli oyuncuları var. İsmail hoca zamanında müdahale yaptı, Okan hoca da geç kaldı ve gol geldi.

Haberin Devamı

Fenerbahçeye Galatasaray derbisinde galibiyeti getiren faktör Ali Koçtan Samandıraya çıkarma

SAMANDIRA'DA YAŞANANLAR

Bu maçla ilgili 1. sıraya Ali Koç'u koyarım. Başkanla takım arasında çok iyi bir ilişki var. Oyuncular, Ali Koç'un çok büyük paralar harcadığını ve buna karşılık veremediklerini biliyor. Samadıra'da konuşma yaparken Ali Koç benim için de kazanın dedi. Devre arası bir Facetime konuşması oldu. Benim izlediğim derbiler içinde bunu 1 numaraya koyarım. Tarihe tanıklık ettik.

'GALATASARAY'DAN DAHA İYİ OLDUKLARINI SÖYLÜYORLAR'

Fenerbahçe oraya kazanarak gitmiş zaten. Daha önce konuştuğumda oyuncular biz kazanacağız diyorlardı. U19'la çıkılan maçta da oyuncular yeneceklerini söylüyorlardı ve tepki göstermişlerdi. Fenerbahçeli oyuncular, Galatasaray'dan daha iyi olduklarını söylüyorlar.

Fenerbahçeye Galatasaray derbisinde galibiyeti getiren faktör Ali Koçtan Samandıraya çıkarma

DEVRE ARASI YAPILAN GÖRÜŞME

Devre arası yapılan görüşmede genel olarak Ali Koç, takım eksik kalınca destek konuşması yapıyor ve maçı kazanacaklarını söylüyor. Esas konu derbi öncesi ziyareti. Benim gördüğüm başkanla oyuncular arasında abi-kardeş ilişkisi var.

MAÇ SONUNDAKİ OLAYLAR

Önce Samandıra'ya gidecekti, galibiyet için stadyuma geldi ve coşkuyu orada yaşadı. Derbilerden sonra oluyor böyle şeyler. Olaylar tabii yaşanmaması gerekirdi.