FenerbahçeFenerbahçe'ye En-Nesyri sonrası bir dünya yıldızı daha! Senad Ok açıkladı: Yetkililer yalanlamadı

Fenerbahçe'ye En-Nesyri sonrası bir dünya yıldızı daha! Senad Ok açıkladı: Yetkililer yalanlamadı

22.07.2024 - 13:44 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi 2'nci Ön Eleme Turu'nda yarın deplasmanda İsviçre ekibi Lugano ile karşılaşacak Fenerbahçe'de bir yandan da transfer çalışmaları sürüyor. Milliyet gazetesi muhabiri Senad Ok sarı-lacivertlilerdeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Uzun süredir görüşmeleri sürdürdüğü Youssef En-Nesyri transferinde mutlu sona ulaşan Fenerbahçe'de transfer çalışmaları devam ediyor. 

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok, Skorer Instagram canlı yayınında sarı-lacivertlilerdeki son gelişmeleri değerlendirdi. 

Senad Ok'un açıklamaları şu şekilde:

MOURINHO'NUN NESYRI'Yİ İSTEME SEBEBİ

Youssef En-Nesyri transferi bitti, uzun süre görüşmeler sürüyordu. Başkan Ali Koç'un da son 48 saat ifadesi vardı. Bugün resmiyet kazanmasını bekliyoruz. Nesyri neden alındı peki? Nesyri'nin istenmesindeki en önemli sebep Mourinho'nun oyun sisteminde çok önemli bir yer alacak olması. Dzeko'nun ve Batshuayi'nin karışımı gibi bir oyuncu. Fenerbahçe oyunu geriden kurmak istiyor. Bu çerçevede uzun topları çabukluğuyla yetişip indirme ihtimali çok yüksek. Fenerbahçe oyunu rakip yarı sahaya yıktığında ise golcü özelliklerini kullanacak. Fenerbahçe bu sistemle birçok oyunu oynayabilir.

Haberin Devamı

'BONSERVİSİ 20 MİLYON EURONUN ALTINDA'

Sorduğumda En-Nesyri'nin bonservisi için 20 milyon euronun altında bir ücret olduğu söylendi. 4 yıllık süreçte bonservis geliri de elde edilebilir. Oyun planına en uygun gölcü Nesyri.

'AMRABAT YALANLANMADI'

Fenerbahçe'nin transferde belki bir orta saha hamlesi de olabilir. Zajc, Krunic ve Crespo düşünülmüyor. Acil bir durum değil ama yabancı olarak orta sahaya hamle söz konusu. Amrabat ismi gündeme gelmişti ve yetkililer yalanlamadı bunu. Bir ilgi var ama zor bir transfer.

Fenerbahçeye En-Nesyri sonrası bir dünya yıldızı daha Senad Ok açıkladı: Yetkililer yalanlamadı

'CENGİZ ÜNDER TEKNİK HEYET KARARI'

Cengiz Ünder'in listeye alınmaması teknik heyet kararı. Performansından memnun değil demek ki.

KENT'İN TAKIMDAKİ GELECEĞİ

Kent'in takımdaki geleceği yabancı kontenjanına bağlı. Duruma göre takımda kalabilir. Livakovic, Osayi, Becao, Djiku, Oosterwolde, Fred, Szymanski, Dzeko, Tadic, Maximin ve Nesyri ile 11 yabancı oluyor Fenerbahçe'de, takımda düşünülmeyen isimler çıkartılınca. 12. yabancı için orta sahaya bir transfer gelebilir ya da takımdan da biri kalabilir. Kent'in durumu buna bağlı.

'SAMET AKAYDİN'E İLGİ ARTTI'

Samet Akaydin'e EURO 2024'teki performansı sonrası ilgi arttı. Menajerine ulaşan kulüpler var.

MAXIMIN'İN SAKATLIĞI

Maximin'in sakatlığı ciddi bir durum değil. Riske edilmiyor.

Haberin Devamı

LUGANO MAÇI 11'İ

Son hazırlık maçının kadrosuna yakın bir kadro olacağını düşünüyorum. Belki bir oyuncu değişir. Hull City maçına yakın bir 11 bekliyorum.

ZORLU MAÇ D-SMART VE D-SMART GO'DA

Öte yandan Sarı Kanarya’nın Şampiyonlar Ligi yolundaki ikinci ön eleme turundaki İsviçre temsilcisi FC Lugano ile yarın akşam 21.30’da (TSİ) oynayacağı ilk maçının, D-Smart ile D-Smart GO’dan yayınlanacağı öğrenildi.