FenerbahçeFenerbahçe'de Mourinho'dan futbolcularına uyarı!

Fenerbahçe'de Mourinho'dan futbolcularına uyarı!

22.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de son dakikada yenilen goller daha ilk haftalardan sorun yaratmaya başladı. Önce Fransız ekibi Lille’e elenip Şampiyonlar Ligi’ne veda edildi, ardından da Trendyol Süper Lig’de Göztepe deplasmanında iki puan bırakıldı.

Fenerbahçede Mourinhodan futbolcularına uyarı

Önce UEFA Şampiyonlar Ligi’ne veda eden ardından da Göztepe deplasmanında Süper Lig’de sezonun ilk puan kaybını yaşayan Fenerbahçe’de son dakikalarda yenen goller sorun yaratmaya başladı.

Haberin Devamı

LUGANO MAÇI SİNYALLERİ VERMİŞTİ

Lugano ile deplasmanda oynanan maçta kalesinde 3 gol gören Fenerbahçe daha ilk resmi karşılaşmasında bunun büyük bir sorun haline geleceğini göstermişti. Sarı-lacivertliler Lugano engelini geçerken, Lille’e takıldı. Fransa deplasmanında 90+1’de yediği golle mağlup olarak Fenerbahçe rövanşta da uzatmalara giden mücadelede 118’de kalesinde golü görüp Şampiyonlar Ligi’ne erken havlu atmıştı.

Özellikle orta sahda Fred’in olmayışı ve değişen sistem takımı çok etkilerken, Lille’e elenmenin şokunu atlatamadan sarı-lacivertliler Trendyol Süper Lig’de de ilk kaybını Göztepe karşısında yaşadı. İlk devreyi 2-0 öne kapatan Fenerbahçe devamını getiremedi, 90+5’te yenen golün ardından bir puanla yetindi.

Haberin Devamı

TOPLANTI YAPTI

Teknik Direktör Jose Mourinho’nun hafta boyunca öğrencileriyle toplantılar yaptığı ve bitiş düdüğüne kadar konsantrasyonlarını kaybetmemeleri gerektiğini vurguladı.

Portekizli çalıştırıcı, Göztepe maçının ardından “Üçüncü golü bulmalıydık. Hem rakiple hem de atmosfer ile mücadele ettik. Daha dikkatli olmalıyız” sözleriyle son dakikalarda yenen gollerin sorun yarattığını gözler önüne sermişti.

Taktik antrenman

Fenerbahçe, Çaykur Rizespor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sabah saatlerinde yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik Direktör Jose Mourinho yönetiminde Can Bartu Tesisleri’nde gerçekleştirilen idman ısınma, çabukluk ve koordinasyon hareketleriyle başladı. Antrenman taktiksel ve bireysel çalışmalarla noktalandı.

ANALİZ SONUCU ÇİFT FORVET

Fenerbahçe’de Teknik Direktör Jose Mourinho’nun Göztepe maçına neden çift forvet başladığının sebebi ortaya çıktı. Portekizli çalıştırıcının hem eksikler hem de rakibin kapalı bir futbol ortaya koyacağını düşünmesi nedeniyle bu kilidi erken açmak istediği ve Dzeko ile En Nesyri’yi birlikte oynatma kararı aldığı bildirildi. İlk yarıda bu plan tutarken sarı-lacivertliler soyunma odasına 2-0 önde gitti. Mourinho’nun zaman zaman sezonun devamında da bu kararını tekrar uygulayabileceği bildirildi.