GalatasarayGalatasaray'da Okan Buruk'tan hakem tepkisi! 'Oyuncuların kollarını bağlamak gerek'

Galatasaray'da Okan Buruk'tan hakem tepkisi! 'Oyuncuların kollarını bağlamak gerek'

22.08.2024 - 00:56 | Son Güncellenme:

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında deplasmanda İsviçre ekibi Young Boys’a 3-2 mağlup oldu. Cezası nedeniyle kulübede yer alamayan teknik direktör Okan Buruk maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu ilk maçında İsviçre'nin Young Boys ekibine konuk oldu. Heyecan dolu maçta 2-0'dan geri dönen Galatasaray, penaltıdan yediği gol ile 3-2 mağlup oldu ve turu İstanbul'a bıraktı.

Haberin Devamı

Cezası nedeniyle kulübede yer alamayan teknik direktör Okan Buruk maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk'un açıklamaları şu şekilde:

Çok erken bir gol yedik. Kötü bir golle maça moralsiz başladık. Devamında bulduğumuz pozisyonlarla 1-1'i yakalayabilirdik ama devreyi 2-0 geride bitirdik. Bence 2. yarının büyük bölümünde daha iyi oynadık. Bu bize ikinci maç için ümit verdi.

'DAHA İYİ BİR İKİNCİ MAÇ BİZİ BEKLİYOR'

Biz kendi kalitemizi ortaya koyunca rahatça pozisyonlara girdik. Bugün özelinde yaptığımız hatalar, yediğimiz goller. Daha iyisini yapmalıyız savunma anlamında. Daha iyi savunma yaptığımızda daha iyi bir ikinci maç bizi bekliyor.

'NE GEREKİYORSA ONU YAPACAĞIZ'

Benim ekibim saha içerisinde. Onlarla iletişim içerisindeyiz. Tribünden o iletişimi sürdürdük. Saha kenarındakiler gerekenleri söylediler. Çok tecrübeli oyunculara sahibiz. Oynadığımız, oynayacağımız oyunu biliyoruz. Şampiyonlar Ligi için ne gerekiyorsa onu yapacağız.

Haberin Devamı

PENALTI İSYANI

Ayağına çarpıp eline geldi. Oyuncun yapacağı bir şey yok. Kartla cezalandırması da çok ağır oldu. Oyuncuların robot olarak kollarını bağlayacağız. Onları çalıştıracağız. Buna penaltı ve ikinci sarı karttan kırmızı diyorlarsa oyuncuların kollarını bağlamak gerek herhalde.

Galatasarayda Okan Buruktan hakem tepkisi Oyuncuların kollarını bağlamak gerek

'İNŞALLAH RÖVANŞA AZERİ HAKEM ATANIR'

Ben tribündeydim cezamdan ötürü, tribünden seyrederken hakemin oyunu yönetmesi beni rahatsız etti. Hep oyunu durdurdu. Gereksiz kartlar gösterdi. 1 kartı yazması 1 dakika sürdü. Bu seviyede çok daha fazlasını bekliyor, hayal ediyorsunuz. İsviçre'nin Alman kantonundayız, Alman hakem geliyor. Oyuncularınızla problem yaşamış bir hakem geliyor. Kötü niyet aramıyorum ama atamalarda... Bir Azeri hakemi Türk maçına atıyorlar mı? Arabayla gelmiştir buraya hakem. Kardeş ülkeye Alman hakem atanmış. İnşallah rövanş maçına Azeri hakem atarlar. Eşitlemiş oluruz.

'DÜZELTMEMİZ GEREKİYOR'

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, savunma hatalarına dikkati çekerek, "Savunma anlamında sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Verdiğimiz pozisyonlar ve yediğimiz gollerden bu belli. Bunu düzeltmemiz gerekiyor. Bu 1-2 kişinin hatası değil. Takım savunmasında hatalar oluyor. İstediğimiz seviyeye gelemedik. Defans oyuncularımızın daha çabuk forma girmesi gerek. Geçen sezon bu dönemde benzer sıkıntıları yaşamıştık. İkinci maçta bu hataları yapmamamız gerekiyor. Davinson Sanchez'in durumuna bakacağız. Onu ikinci maça yetiştirmeye çalışacağız. Kaan Ayhan'ın da dönmesiyle opsiyonlarımız çoğalacak." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

MUSLERA'NIN DURUMU

Okan Buruk, ilk yarının sonunda sakatlanarak oyundan çıkan kaleci Fernando Muslera'nın rövanş maçında oynamasını beklediğini söyledi.

Muslera'da sinir sıkışması olduğunu aktaran Buruk, "Muslera ile konuştum. Bir darbeden dolayı sinir sıkışması olduğunu söyledi. Önemli bir şey olduğunu düşünmüyorum. Sonraki maça bizimle olacaktır." şeklinde görüş belirtti.

Okan Buruk, rövanş maçında takımına güvendiğini söyledi.

Buruk, "Saha kenarında olmayacağım ama tribünde taraftarımızla olacağım. Büyük bir atmosfer yaratacağız. Oyun olarak daha iyisini yapacağız. Tabii ki saha kenarında olmak isterdim. Yukarıdan iletişim kurmak zor. Ancak bunu bahane edemeyiz. İkinci maç için oyuncularıma ve ekibime güveniyorum." diyerek sözlerini tamamladı.