Fenerbahçe Fenerbahçe'de Cengiz Ünder'den Çağlar Söyüncü ve Jose Mourinho vurgusu!

Fenerbahçe'de Cengiz Ünder'den Çağlar Söyüncü ve Jose Mourinho vurgusu!

05.07.2024 - 20:01 | Son Güncellenme:

Fenerbahçeli futbolcu Cengiz Ünder, Avusturya kampında açıklamalarda bulundu. Cengiz Ünder dikkat çeken ifadeler kullandı.

Fenerbahçede Cengiz Ünderden Çağlar Söyüncü ve Jose Mourinho vurgusu

Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya’da sürdüren Fenerbahçe'de Cengiz Ünder, Fenerbahçe Televizyonu’na konuk oldu. Kampı değerlendiren ve yaz tatilinde bireysel olarak yaptığı çalışmaları anlatan başarılı isim, Jose Mourinho'dan da övgüyle bahsetti. Çağlar Söyüncü'nün transferi konusunda da konuşan Cengiz Ünder, güzel bir sezon geçireceklerine inandığını ifade etti.

Haberin Devamı

Öncelikle kamp sürecini değerlendiren ve ardından yaz döneminde bireysel çalışmalarına yönelik soruyu yanıtlayan Cengiz Ünder, "Zaten kampa hepimiz hazır şekilde geldik. Bu da antrenmanlarda net şekilde görülüyor ama ne kadar hazır gelsen de sezon başı her zaman çok fazla zorludur. Özellikle bu defa çok fazla zorlu. Topuk Yaylası’ndaki kamp çok zorluydu, burası da çok yorucu. Antrenmanlarda çok sıkı çalışıyoruz. Antrenman-dinlenme-uyuma… Vakit böyle geçiyor. Yükleme dönemleri böyle.... Sezon içerisinde farkını daha da anlayabiliyoruz. Yaz döneminde ben genellikle hep çalıştım. Dinlenme sürecinin ardından kendi fizyomla sürekli çalışmalara başladım, yurt dışında. O da artık benimle yaşıyor. Marsilya’da iken iki yıl benimle çalıştı. Sonra araya bir yıl girdi, gelememişti. Şimdi tekrardan birlikte çalışıyoruz. Onun bana katkısı çok fazlaydı. Sürekli onunla antrenmanlar yaptık. Yaz boyunca zaten Çağlar ile birlikteydik. Sürekli birlikte çalıştık. Kendimi hazır ve daha da güçlü hissediyorum. Yeni bir hocamız var. Bize çok daha fazla güç katacağını hissediyorum" dedi.

Haberin Devamı

Jose Mourinho ile ilgili görüşlerini aktaran Cengiz, "Türk futbolu için bence gelebilecek en iyi kişi geldi diye düşünüyorum. Bence herkes de öyle düşünüyor. Özellikle kulübümüz için, Fenerbahçe camiası için çok önemli bir isim. Onunla çalışmak bizim için gerçekten gurur verici. Ben daha önceki demeçlerimde de hocamızla çok çalışmak istediğimi söyledim. Çok eskiden de söylüyordum. Genelde Türk futbolcularının hepsinin hayalidir. Bir, iki isim söyleseler, herkes Jose Mourinho’yu söyler diye tahmin ediyorum. Şu an onunla birlikte çalışıyoruz, antrenman yapıyoruz. Kendimizi farklı da hissediyoruz. Bu bizim için çok özel bir durum. Umarım onunla birlikte çok istediğimiz başarılara ulaşabiliriz. Bunu gerçekten yapabileceğimize yürekten inanıyorum. Artık daha farklı bir durumdayız. Bunu çok net bir şekilde ortaya koyacağını da düşünüyorum. Önümüzde güzel bir sezon bizi bekliyor. Her şeye hazırlıklıyız. Umarım dilediğimiz gibi bir sezon olur" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Jose Mourinho’nun futbolcularla yakın ilişkiler kurduğunu belirten Cengiz, "Hocamız yakın ilişkiler kurmayı seviyor. Herkesle yakın ilişkiler kuruyor. Bu da bir futbolcu için çok önemli bir şey. Bir futbolcunun sürekli hocayla iletişim halinde olması… Bu, daha da özgüvenini arttırıyor, eksik yönlerin hakkında sürekli konuşuyor. Sempatik olması en önemlisi. Oyunculara yakınlığı çok farklı. Herkes kendini çok iyi hissediyor. Antrenmanlar yorucu olsa da… Her şey güzel. Ben çok memnunum" diye konuştu.

Kendisinin özelinde geçen sezonu değerlendiren Cengiz Ünder, "Kendi açımdan geçen yıl benim için çok güzel anılar da çok üzücü anılar da oldu. Sakatlıklarım bazen bunun önüne çok geçti. Gelmeden önce 2 yıl Marsilya’da oynadığım zaman sakatlanmadan gelmiştim. Bazen psikolojik olarak, stres olarak bunları yaşayabiliyorsun. Sakatlandığım anlarda çok üzülmüştüm çünkü bu kulübe gelmek için ben de çok şey yaptım. Her şeyimi verdim. Benim de tek amacım Fenerbahçe’ye gelmekti. Bunu Başkanımızla konuştum, Mirsad ağabeyle sürekli konuştuk. Aklımdaki tek yer Fenerbahçe’ydi. Tabii ki futbolda sakatlıklar olabiliyor. Herkesin benden beklentisinin yüksek olduğunu biliyorum. Bazen olmuyor. Olmadı. Sakatlıklarım oldu, bu da performansımı yansıtmaya çok müsaade etmedi" dedi.

Haberin Devamı

Geçen sezonun kendisi için en zor geçen dönemin sakatlık dönemi olduğunu vurgulayan Cengiz, "Evet, kesinlikle. Kendi ülkemde olması daha da üzüyor. Ailene yakınsın, sevdiklerine yakınsın. Yurt dışındayken bunu daha başka şekilde de görebiliyordum. Kendi ülkene geldiğin zaman kulübü çok seven biri olarak her şeyini o kulüp için yapmak istiyorsun, vermek istiyorsun. Ama sakatlıklar olunca kendi ülkende özellikle bunu daha kötü hissedebiliyorsun. Bu bizi çok üzüyor yani. Buna biraz takılı kalabiliyoruz" açıklamasında bulundu.

Son olarak gelecek sezonla ilgili değerlendirme yapan Cengiz Ünder, "Bence bu sezon her zamanki gibi taraftarımızın beklentisi çok büyük. Tek hedefimiz şampiyonluk. Bu kulüpte başka bir şey düşünülemez bile Türkiye Ligi’nde. Avantajlarımızdan biri bence hocamız. Onun etkisini Türkiye’de çok fazla göreceğimize inanıyorum. Bence hoca faktörü çok önemli. Çok güzel bir sezon olacak. Hak ettiğimiz yerde en üst noktada olacağımızı düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.