FenerbahçeFenerbahçe'de Allan Saint Maximin'den transfer itirafı! 'Gerçekten inanılmaz'

Fenerbahçe'de Allan Saint Maximin'den transfer itirafı! 'Gerçekten inanılmaz'

13.08.2024 - 18:15 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin Al Ahli'den kadrosuna kattığı Allan Saint Maximin suskunluğunu bozdu. Tecrübeli futbolcu, transfer sürecini anlattı.

Fenerbahçede Allan Saint Maximinden transfer itirafı Gerçekten inanılmaz

Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe'nin yeni transferi Allan Saint Maximin açıklamalarda bulundu. Sarı-lacivertli takımın 27 yaşındaki yıldızı, Fenerbahçe'ye transfer sürecine dair konuştu.

Haberin Devamı

Fransız basınından L'Equipe'e konuşan Allan Saint Maximin, Süper Lig'e dair çarpıcı bir itirafta bulundu.

Cidde'de kendisinin ve ailesinin evlerinde gibi hissettiğini vurgulayan Allan Saint Maximin, Avrupa'dan gelen her futbolcuya müthiş konfor sunulduğunu belirtti.

Fenerbahçede Allan Saint Maximinden transfer itirafı Gerçekten inanılmaz

Jose Mourinho'nun reddedilmez bir teknik direktör olduğunu kaydeden Allan Saint Maximin, "Jose Mourinho gibi bir teknik direktör sizi arayıp önceliğinin siz olduğunuzu ve neler yapabileceğinizi göstermeniz için sizi mümkün olan en iyi forma sokacağını söylediğinde, hayır demek çok zor" dedi.

Portekizli teknik direktöre her gün daha fazla hayran kaldığını belirten Allan Saint Maximin, "Her gün onun kişiliğine gerçekten hayran kalıyorum ve buraya gelmemde gerçekten belirleyici bir rol oynadı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Süper Lig'in kendisini çok şaşırttığını vurgulayan Fransız futbolcu, "Adana Demirspor maçının ardından Süper Lig'in yüksek standardı beni çok şaşırttı. Ancak tabii ki en büyük isteğim Şampiyonlar Ligi'nde oynayabilmek" açıklamasını yaptı.

Fenerbahçede Allan Saint Maximinden transfer itirafı Gerçekten inanılmaz

Fenerbahçe'deki atmosferi daha önce görmediğini belirten Allan Saint Maximin, "Burada çok büyük bir baskı var ve taraftarlar tamamen kulübün arkasında. Kariyerimde daha önce hiç böyle bir atmosfer görmemiştim, gerçekten inanılmaz" dedi.

8 MİLYON EUROYA KİRALANDI

Fenerbahçe, Allan Saint Maximin'in kiralanması karşılığında Al Ahli'ye 8 milyon euro kiralama bedeli ödedi. Bu tutarın 4 eşit taksit halinde ödeneceği kaydedildi. Öte yandan 27 yaşındaki kanat oyuncusunun maaşının Al Ahli tarafından karşılanacağı aktarıldı.

Fenerbahçe'den KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Profesyonel futbolcu Allan Irenee Saint-Maximin'in geçici transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. İmzalanan kiralama sözleşmesi kapsamında Al-Ahli kulübüne toplam 8.000.000 Avro, 4 eşit taksitle ödenecektir. İlgili sözleşme uyarınca, oyuncunun 2024-2025 sezonunda alacağı maaş Al-Ahli kulübü tarafından karşılanacaktır. Yatırımcılarımızın bilgisine sunarız."

Saint Etienne altyapısında yetişen Allan Saint Maximin daha sonra Monaco, Hannover, Bastia, Nice ve Newcastle United'da oynadı. Al Ahli, 2023-2024 sezonu başında Allan Saint Maximin için 27 milyon 200 bin euro bonservis bedeli ödedi.