FenerbahçeDjiku'dan Lille maçı itirafı! Jose Mourinho yorumu: Dünyanın en iyi antrenörü

Djiku'dan Lille maçı itirafı! Jose Mourinho yorumu: Dünyanın en iyi antrenörü

05.08.2024 - 18:15 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin Ganalı stoperi Alexander Djiku, Lille maçı öncesi Fransa basınına konuştu. Alexander Djiku'nun Jose Mourinho ile ilgili sözleri dikkat çekti.

Djikudan Lille maçı itirafı Jose Mourinho yorumu: Dünyanın en iyi antrenörü

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu'nda Lille'e konuk olacak Fenerbahçe'de Alexander Djiku açıklamalarda bulundu. Ganalı savunma oyuncusu, kritik müsabaka öncesi Fransa basınından L'Equipe'in sorularını cevapladı.

Haberin Devamı

Takımın yıldızının Jose Mourinho olduğunu ve her konuda titiz davrandığını belirten Alexander Djiku, "Takımın yıldızı açıkçası Jose Mourinho. Her şeyi kontrol ediyor, tüm detaylar konusunda titiz, duran toplar vs. Antrenman sonunda hepimiz penaltı atıyoruz. Fark yaratabilecek küçük detaylar üzerinde çalışıyoruz. Varlığını, tecrübesini hissediyorsunuz" dedi.

Jose Mourinho'nun beklentileri konusunda çok titiz olduğunu vurgulayan Alexander Djiku, "Jose Mourinho, bizimle sık sık konuşuyor, savunma ve hücumdaki beklentileri konusunda çok titiz. Takım içinde sağlıklı bir rekabet var, hoca hazırlık döneminde herkese şans verdi. Atletik ve fiziksel olarak çok çalıştık hazırlık döneminde, uzun seanslarımız oldu. Fiziksel olarak iyi bir duruma gelmeye başlıyoruz." diye konuştu.

Haberin Devamı

Jose Mourinho'nun gerçek bir lider olduğunu belirten Ganalı stoper, "Mourinho, dünyanın en iyi antrenörü. Porto ve Inter ile Şampiyonlar Ligi'ni, Manchester United ile Avrupa Ligi'ni, Roma ile de Konferans Ligi'ni kazandı. Çalıştırdığı her takımla kazanmayı başardı. Bize de bu kazanma kültürünü aşılıyor. Gerçek bir lider olduğunu hissediyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin kadro genişliğine dikkat çeken Alexander Djiku, "Edin Dzeko, Fred, Dusan Tadic gibi çok sayıda deneyimli oyuncumuz var... Youssef En-Nesyri ve Allan Saint-Maximin gibi oyuncular da katıldı aramıza. 38 oyuncudan oluşan geniş bir kadromuz var ve her pozisyonda en az 2 oyuncumuz bulunuyor" dedi.

Asıl gücün Jose Mourinho'dan kaynaklandığını vurgulayan Alexander Djiku, "Ancak asıl gücümüz teknik direktörümüz. Kompakt bir blok istiyor. Toplu ya da topsuz oynarken esnek bir sistemimiz var; topsuzken 4'lü, topa sahipken 3'lü oynuyoruz. Daha iyi olmak için kendimizi daha çok geliştirmemiz gerekiyor" yorumunda bulundu.

Lille eşleşmesine değinen Alexander Djiku, "Geçen yıl, Konferans Ligi yarı finalinde Lille ile karşılaşabiliriz diye düşünüyorduk ama çeyrek finalde penaltılarda Olympiakos'a elendik. Daha erken gerçekleşen bir karşılaşma olabilirdi. Strasbourg’da oynadığım dönem Valenciennes'nin Hainaut Stadyumu’nda oynama fırsatım olmuştu, ancak Lille’in burada oynayacak olması hiçbir şeyi değiştirmez, sonuçta taraftarları da burada olacak, kolay bir maç olmayacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

Taraftarlara parantez açan tecrübeli futbolcu, "Biz sahamızda her zaman kapalı gişe oynuyoruz ve inanılmaz bir atmosfer oluyor. Bu sebeple, kazanmamız için Kadıköy’de bizi itecek bir güç olacağını söyleyebilirim. Bu bizim açımızdan gerçekten iyi bir şey" dedi.

Alexander Djiku son olarak şu sözleri dile getirdi:

"Jonathan David çok yetenekli ve saha içinde harika hareket eden bir isim. Derinlemesine koşularda da çok etkili. Jonathan David’li Lille ile onsuz Lille iki farklı takım. Yine de rakip konusunda Lille veya başka bir takım olsun, özel bir tercihimiz yoktu. Yol zor olacak ama biz kendimize güveniyoruz."

Yazarlar