GalatasarayGalatasaray'da yönetim sınıfta kaldı! Okan Buruk'un hataları ve Erden Timur etkisi

Galatasaray'da yönetim sınıfta kaldı! Okan Buruk'un hataları ve Erden Timur etkisi

05.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Süper Lig’de 46 puan fark attığı Beşiktaş’a 5-0 mağlup olan Galatasaray’da sorunlar bir bir gün yüzüne çıktı. Okan Buruk’un hataları, yönetimin transferde geç kalması ve oyuncuların yaşadığı mental sorunlar hezimete yol açtı.

Galatasarayda yönetim sınıfta kaldı Okan Burukun hataları ve Erden Timur etkisi

Galatasaray’da Süper Kupa’daki hezimet adeta geliyorum dedi. Yönetim transferleri yetiştiremedi, Okan Buruk hata üstüne hata yaptı, oyuncuların ise kafası karışıktı.

Haberin Devamı

Geçen sene ligde 46 puan fark attığı Beşiktaş’a karşı darmadağın olan Galatasaray’da ağır sonucun sebepleri olarak şunlar ön plana çıktı:

OKAN BURUK'UN HATALARI
Kampın iyilerinden Zaha yerine kampa geç katılan Kerem Aktürkoğlu ile maça başlaması ilk hatasıydı. İkinci devre başlarken özellikle Mertens’in kenara alınıp Batshuayi ile 4-4-2’ye geçilmesi Buruk’un eleştirilmesine sebep oldu. Buruk’un maç sonu Zaha’yı hedef alan açıklamaları ve karşılaşma sırasındaki vücut dili de gergin olduğunun işaretiydi. Ağır faturada son iki senenin şampiyon hocası baş sorumlu oldu.

Galatasarayda yönetim sınıfta kaldı Okan Burukun hataları ve Erden Timur etkisi

YÖNETİM SINIFTA KALDI
Galatasaray Süper Kupa’ya geçen seneki kadroyla çıktı. Bir diğer hata ise maç saatinde 8 numaranın İstanbul’a doğru yolda olmasıydı. Gabriel Sara transferinin zamanlaması yanlıştı.

Haberin Devamı

OYUNCULARIN KAFASI KARIŞIK
Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz gibi isimler Avrupa’ya gerçekleşmeyen transferleri, Mauro Icardi ise özel hayatındaki sorunlar nedeniyle etkisizdi.

Galatasarayda yönetim sınıfta kaldı Okan Burukun hataları ve Erden Timur etkisi

MENTAL YORGUNLUK MU?
İki senelik şampiyonluk sonrası oyunculardaki rahatlık kamp dönemindeki hazırlık maçlarından belli oluyordu. Galatasaray’ın bu sezonki en önemli sorunlarından başında mental durum geliyor.

ERDEN TİMUR MESELESİ
Erden Timur gibi güçlü bir figürün ayrılığının özellikle oyuncu grubu üzerinde olumsuz etki yarattığı düşünülüyor. Başta da Icardi’nin etkilendiği tahmin ediliyor. Kısa vadede Erden Timur’un yerinin doldurulamadığı ortada.

SARA'DA RAKAMLAR BELLİ OLDU

Galatasaray’ın önceki gece İstanbul’a getirdiği Gabriel Sara dün sağlık kontrolünden geçti. Sarı-kırmızılı kulüp transfere ilişkin rakamları açıklarken, futbolcunun eski kulübü Norwich City’ye 3 sezona yayılmış 9 eşit taksitte 18 milyon euro transfer bedeli ödeneceği belirtildi.

Futbolcu ile 2024-25 sezonundan başlayarak 5 sezon için anlaşmaya varıldığı, her bir sezon için net 2.750.000 euro sezonluk ücret ödeneceği ifade edildi. Yetenekli futbolcunun az sakatlanmasının, transfer edilmesinde etkili olduğu öğrenildi.

Yazarlar