Fenerbahçe Fenerbahçe'de Acun Ilıcalı açıkladı: Dünya yıldızıyla anlaştık, Mourinho istemedi

Fenerbahçe'de Acun Ilıcalı açıkladı: Dünya yıldızıyla anlaştık, Mourinho istemedi

05.07.2024 - 16:11 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı, transfer çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Ilıcalı dünyaca ünlü yıldızla anlaştıklarına ancak teknik direktör Jose Mourinho'nun bu oyuncuyu veto ettiğini açıkladı.

Fenerbahçede Acun Ilıcalı açıkladı: Dünya yıldızıyla anlaştık, Mourinho istemedi

Şu ana kadar Levent Mercan'a 4 yıllık imza attıran, Çağlar Söyüncü'nün bonservisini alan Fenerbahçe'de transfer çalışmaları sürüyor. Asbaşkan Acun Ilıcalı, Haber Global'e yaptığı açıklamada "Seçimden önce dünyaca ünlü bir yıldız ile anlaştık, Jose Mourinho'ya sorduk. Açıklasaydık, Türkiye bu ismi konuşurdu. Mourinho 'Gelirse elimdeki iyi oyuncuyu bozar, bu da benim işime yaramaz. Ancak alırsanız, kulübün kararı. Sorun olmaz' dedi.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Acun Ilıcalı açıkladı: Dünya yıldızıyla anlaştık, Mourinho istemedi

'ŞAŞIRDIK KALDIK'

Yine liste verdik. Yanlış anlamayın bu liste Fenerbahçe'nin scout ekibinin hepsinin şu anda Fenerbahçe’ye en uygun, en yıldız oyuncular diye koyduğu liste ve mesela forvet için öyle isimlere “Hayır” dedi ki şaşırdık kaldık. Neden “hayır” diyor? Anlatıyor, diyor ki “Bu oyuncu oyunun içinde değil. Gol atar mı atar. Bana oyunun içinde oyuncu lazım.” diyor. İsmini söylemek istemiyorum çünkü hiçbir futbolcu için değerlendirmeyi dışarıya karşı söylemek bize yakışmaz. Ama hocamızın kafasında bir plan var ve o plana uygun bir numaralı oyuncu inşallah geliyor. Taraftarımızın bu konuda biraz şöyle düşünmesi lazım; dünyada kariyeri en yüksek hocalardan biri, Türkiye'ye gelmiş en yüksek kariyerli bir hocaya kendimizi emanet etmek zorundayız. Biz burada şunu yapalım, “Hocam olmaz sen bunu dene” mi diyelim? Ona saygı duyuyoruz diyebiliriz ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Acun Ilıcalı açıkladı: Dünya yıldızıyla anlaştık, Mourinho istemedi

'DZEKO KALMAK İSTİYOR'

Dzeko'nun kalmak istediğini ifade eden Ilıcalı, şöyle devam etti: Şunu net olarak söylüyorum, Dzeko kalmak istiyor. Gayet mutlu. Çok kaliteli bir futbolcu biz de kalmasını istiyoruz hocamız da zaten memnun, o yüzden şu aşamada Dzeko kalıyor. Futbolda şunu unutmayalım yalnız; sen normal gezerken birisi gelir böyle astronomik bir şey verir, Dzeko'ya gider bir kulüp Arabistan'dan 30 milyon Euro getirir sonrası Başkanımızın takdiridir ona bir şey diyemem. Ama şu anda Dzeko mutlu, biz mutluyuz ve kalacak tabii ki.  Çok açıklama yapamayacağım ama taraftarımıza bir sürpriz daha olabilir. Forvet konusu hocamız için çok önemli. “Bir oyuncu transfer edeceğiz” dedik, hocamız dedi ki “Benim için tamam.” Forvet konusunda hocamız daha iştahlı. Biz de hocamızı mutlu etmek istiyoruz ve şu anda çok mutlu. Devamında bir isim daha düşünebiliriz oraya."

'İSTESEK BATSHUAYI'NİN SÖZLEŞMESİNİ UZATIRDIK'

Fenerbahçe Kulübü'nün Asbaşkanı, Batshuayi'nin Galatasaray'a imza atması konusundaki soruya "Batshuayi, Fenerbahçe'nin oyuncusuydu. Fenerbahçe istese Batshuayi'nin sözleşmesi bitmeden uzatırdı.“Fenerbahçe uzatmak istedi, Batshuayi reddetti” gibi bir durum olmadı. Sezon sonuna geldiğimiz zaman Batshuayi bir talepte bulundu Fenerbahçe'den. Biz de kulübün çıkarları için bu rakamın Batshuayi'ye verilmemesi gerektiğini düşündük.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Acun Ilıcalı açıkladı: Dünya yıldızıyla anlaştık, Mourinho istemedi

'ÜÇÜNCÜ FORVETİMİZ OLACAKTI'

Herkesin futbolda bir değeri var değil mi? Bizim için mümkün bir durum olması lazım. Baktığınız zaman Batshuayi, bizim zaten üçüncü forvetimiz olacaktı eğer kalsaydı. Şimdi düşünsenize; bir yıldız forvet getireceğiz, dünya markası Dzeko var, Batshuayi zaten bu sıralamada üçüncü oluyor.

'DEĞERLİ FUTBOLCU AMA BİZ DAHA BÜYÜK HEDEFLER İSTİYORUZ'

Üçüncü gördüğümüz futbolcu bizden ciddi bir para istemiş, biz de diyoruz ki, “Kusura bakma bu parayı sana veremiyoruz.” Biz bunu vermeyince Batshuayi “Tamam” diyerek “Başka kulübe gideceğim” dedi. Bunu da zaten menajeri net olarak Mario'ya söylüyor. Mario'nun cevabı da “Yolunuz açık olsun” oluyor. Onun üzerine Batshuayi gidiyor. Buradan ne sonuç çıkıyorsa çıkarsın insanlar ama iki kere ikiyi kimse 5 yapamaz, başka bir anlam yüklemeye gerek yok. Değerli bir futbolcu, bize çok faydası oldu ama biz daha büyük hedefler istiyoruz, daha büyük hayallerimiz var, daha büyük bir futbolcu getiriyoruz. Zaten üçüncü forvet olacak; müsaadenizle o bütçeyi üçüncü forvete vermek istemiyoruz" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

'40 MİLYON EURO'YU GETİRİN, ALİ KOÇ, FERDİ'Yİ SATMAZ'

Acun Ilıcalı, Avrupa'nın önde kulüplerinden teklif alan Ferdi Kadıoğlu ile ilgili olarak "Başkanımız için Ferdi çok değerli hepimiz için çok değerli... Biz, Ferdi gitmek istemezse Ferdi'yi asla satmayız bunu net söyleyebilirim. Bugün 40 milyon Euro'yu getirin; Ali Koç, Ferdi'yi satmaz. Bu benim görüşüm. Bizim konuşmalarımızdan da aldığım izlenim bu. Tek bir şey bu büyüyü bozabilir, o da Ferdi eğer kalkıp bu kadar ısrara rağmen “Ben gitmek istiyorum” derse aynı şey benim de başıma geldi çocuk geldi bana “Gitmek istiyorum” dedi. O gitmek isterse o zaman tabii ki Başkanımız o astronomik rakamı talep eder.

Fenerbahçede Acun Ilıcalı açıkladı: Dünya yıldızıyla anlaştık, Mourinho istemedi

Başkanımızın astronomik rakamı astronomiktir bence. Ali Koç'un sattığı oyunculara bir bakarsanız şimdiye kadar rakamlar dikkat ederseniz hep astronomik. Niye? Çünkü Başkanın önceliği hep Fenerbahçe. Biz, burada taraftarı temsil ediyoruz. Hepimiz bu görevdeyiz Fenerbahçe taraftarını temsilen. Burada vereceğimiz her kararın kulübün menfaati için olması lazım. Başkanımız da dikkat ederseniz oyuncuları niye satmıyor? Çünkü onlar hep değerli oyunculardı ama kulübün menfaati, çizgisi vardır futbolda. Kalkıp 40 milyon, 50 milyon diyorsun bunlar başka rakamlar burada başka şey konuşulur. 30 milyonun üzeri Ferdi için bana göre teklif gelebilecek bir miktar.

Haberin Devamı

'İRFAN VE OOSTERWOLDE DE TEKLİF ALIYORLAR'

Türkiye rekoru da olur zaten gelmiş geçmiş rekoru kırmış olur. Ama ona rağmen Ferdi “gitmek istemiyorum” desin Başkan asla Ferdi'yi yollamaz. İrfan Can Kahveci ve Oosterwolde transfer teklifleri alıyorlar. Şu anda öyle bir dönem yaşıyoruz ki futbolcularımıza teklif yağıyor. Mario'nun telefonu durmuyor. İrfan’a teklif var, İsmail’e birçok teklif var, Ferdi’ye çok çok teklif var, ısrarlı bir takım var yani artık gözü dönmüş durumda takımın. Oosterwolde'ye çok ciddi teklif var. Teklif gelecek bu çok normal. Kadroyu korumak çok büyük bir başarı. Geçen sene öyle bir dönem yaşanmış ki Fenerbahçe'de. Son 2 sene yüzde 80 başarı var transferde dikkat edin Türkiye'deki en yüksek başarı Fenerbahçe'de. Devamlı teklif yağmış, bir kısmı gitmiş büyük yüksek yüksek ama onların yerine daha iyileri gelmiş ve geçen seneki kadro rekor kırmış. 200 milyon Euro’luk bir kadro geçen seneki kadro.

Fenerbahçede Acun Ilıcalı açıkladı: Dünya yıldızıyla anlaştık, Mourinho istemedi

'GİDERLERSE DAHA İYİSİNİ GETİRİRİZ'

Transfermarkt değerinden bahsediyorum aslında daha yüksektir her zaman. Bu takım 200 milyonluk kadroyu oluşturarak gelmiş geçmiş en pahalı takım oldu mu? Bu sene bir rekor daha kıracağız daha da yukarı çıkaracağız, daha da pahalı olacak bu takım ama bunun için de taraftarlarımızın şunu çok iyi anlaması lazım; bu oyuncuları tutmak, Çağlar'ı almak, Ferdi'yi tutmak, bunlar da bir olay şimdi bir yandan da biz buna uğraşıyoruz. Bunu da sağlamak, üzerine oyuncu getirmek lazım. Hiç o tarafı kimsede yok mesela bu oyuncular kalacak da... İsmail'i bizim o kadar teklife rağmen konsantre bir şekilde takımda tutmamız lazım. Giderlerse şöyle bir durum var; orada yapacağımız tek şey her zaman yerine daha iyisini getirmek" açıklamasını yaptı.