BasketbolFenerbahçe kupayı havaya kaldırmak istiyor

Fenerbahçe kupayı havaya kaldırmak istiyor

06.04.2014 - 11:42 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Menajeri Akın, "Geçen yıl finalde kaybettiğimiz maçtan sonra başkanımız Aziz Yıldırım, 'Gelecek yıl şampiyon olacaksınız, öyle bir takım kuracağız' dedi. Hakikaten o takım kuruldu" diye konuştu.

Fenerbahçe kupayı havaya kaldırmak istiyor

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Menajeri Didem Akın, geçen sezon finalde kaybettikleri FIBA Avrupa Ligi kupasını bu sezon Sekizli Final sonunda kazanmak istediklerini, bunu başaracak bir kadroları olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Akın, Rusya'nın Ekaterinburg kentinde yarın başlayacak FIBA Avrupa Ligi Sekizli Final'ine yenilgisiz olarak katıldıklarını hatırlatarak, "Avrupa Ligi'nde yenilgisiz tek takım olarak Sekizli Final'de mücadele edeceğiz. İyi bir kadromuz var. Geçen yılın finalisti olarak bu kez Avrupa Ligi kupasını kazanmak istiyoruz" dedi.

Didem Akın, Sekizli Final'de de hiç yenilmeden 5 maçı da kazanmak istediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti: "Hedefimiz Avrupa şampiyonu olmak. Bu takım onun için kuruldu. Geçen yıl finalde kaybettiğimiz maçtan sonra başkanımız Aziz Yıldırım, 'Gelecek yıl şampiyon olacaksınız, öyle bir takım kuracağız' dedi. Hakikaten o takım kuruldu. Bu bir turnuva, 3 gün arka arkaya maç oynayacağız, umarım sakatlık yaşamayız. Yoğun bir tempoda oynayacağız, yorgunluk olacak. İnşallah derin bir kadromuz olduğu için üstesinden geliriz."

Haberin Devamı

"Üç Türk takımının aynı grupta olması büyük bir şans"

Didem Akın, Sekizli Final'de 3 Türk takımının yer almasıyla ilgili olarak, "3 Türk takımının Avrupa Ligi'nde Sekizli Final'e kalması, kadın basketbolunun nereden nereye geldiğinin göstergesi. Bunun birinci lokomotifi Fenerbahçe'dir" ifadelerini kullandı.

"Üç Türk takımının aynı grupta olması büyük bir şans" diyen Akın, şunları kaydetti: "Sekizli Final'de ilk gün Kayseri KASKi, ikinci gün Galatasaray Odeabank ile oynuyoruz. Kayseri KASKİ, Avrupa Ligi'nde tamamen farklı bir takımla mücadele ediyor. Avrupa'da 7-8 yabancıyla oynuyor. Ekaterinburg'u yenmiş bir ekip. Ancak biz Kayseri KASKİ'yi yenerek, Sekizli Final'e galibiyetle başlamak istiyoruz."

"Yenilgisiz gelmemiz havaya sokmadı"

Didem Akın, turnuvanın favorisi olmadığını, her takımın güçlü olduğunu ifade etti. Avrupa Ligi'nde Sekizli Final'e yenilgisiz gelmelerinin kendilerini havaya sokmadığını vurgulayan Akın, "Bu turnuvada kimse favori değil. Kayseri KASKİ, kupada Ekaterinburg'u, ligde Galatasaray'ı yenmiş, biz de ligde Galatasaray'a yenilmişiz. İlginç bir durum var. Bu turnuvada favori yok. Herkes herkesi yenebilecek güçte. Buraya yenilgisiz gelmemiz bizi havaya sokmadı. Temkinli davranmamız gerekiyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Taraftarların kupa beklentisinin farkında olduklarını anlatan Didem Akın, "Bir beklenti var. Sonuçta Avrupa Ligi'nde final oynayan ilk Türk takımıyız. Bu sene de Avrupa şampiyonu olacak gücümüz var. Camiamıza o kupayı getirmek istiyoruz. Yılların bir emeği var. Avrupa Ligi'nde kupayı kaldırmak, başkanımıza, yönetimimize, bütün camiamıza hediye etmek istiyoruz" şeklinde görüşlerini aktardı.