GalatasarayDursun Özbek'ten Erden Timur ve Cenk Ergün cevabı!

Dursun Özbek'ten Erden Timur ve Cenk Ergün cevabı!

24.09.2024 - 23:58 | Son Güncellenme:

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Erden Timur ve Cenk Ergün ile ilgili soruları cevapladı.

Dursun Özbekten Erden Timur ve Cenk Ergün cevabı

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı kulübün gündemi hakkında açıklamalarda bulundu. Dursun Özbek, Erden Timur'un ayrılık süreci hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

HT Spor'da açıklamalarda bulunan Dursun Özbek, Cenk Ergün'ün istifasına kızdığını dile getirdi.

Erden Timur'un veda sürecini aktaran Dursun Özbek, "2 sene beraber çalıştık. Çok da başarılı yönetim gösterdik. Erden ile konuştuğumda, kendisi Sportif AŞ'deydi, dernekte seçilmiş yönetici değildi. Devam etmesinin iyi olacağını söyledim. O da işlerinin, kulübe fazla mesai ayırdığı için.. Gerçekten başarılı dönem geçirdi, 2 sene şampiyon oldu. İşlerinin etkilendiğini söyleyerek yönetime devam etmek istemediğini söyledi. Erden, Galatasaray sevgisi olan biri, ileride mutlaka hizmet etmeye yönetecektir" dedi.

"Erden Timur 'Tutunacak dalım kalmadı' derken sizi mi kastetti" sorusuna Dursun Özbek, ""2 sene boyunca Erden hakkındaki yorumlarımı gördünüz mü? Kardeşim dedim. Dolayısıyla fazla kelime söylemeye gerek yok. İnsanların çeşitli sebepleri olabilir. Ali Yüce dediniz, kendine göre sebepleri var" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Erden Timur'un iki farklı sebep göstermesinin hatırlatılmasının ardından Dursun Özbek, "Kendisine sormak lazım. Dolayısıyla Galatasaray'a hizmet eden kişilerle sorunumuz olmaz" şeklinde konuştu.

Erden Timur'la devam etmek istediğini belirten Dursun Özbek, "Erden'e, 'Beraber iyi iş yapıyoruz, devam etmemizde fayda var.' tavsiye ettim. Bunu basına da söyledim. Kim ne yaparsa yapsın, başkana yazar. İyi yapılan şeyler kişilerin üzerinde kalır, kötülerin hepsi başkanda kalır. Galatasaray başkanlık sistemi olduğu için... Galatasaray'da sivrisinek ölse sorumlusu başkan. O itibarla söylenen bir laftır bu" açıklamasını yaptı.

CENK ERGÜN'ÜN İSTİFASI

Cenk Ergün'ün istifasını değerlendiren Dursun Özbek, "Cenk Ergün'ün istifa ediş şeklini tasvip etmiyorum. Ben onun ağabeyiyim, başkanıyım, patronuyum. Böyle sosyal medya üzerinden istifa olmaz. Bunu bir tarafa koyun. Onun ağabeyi olmam hasebiyle kırgınlık yok, kızgınlık var. Böyle istifa olmaz. Kendisiyle geçmiş dönemde de çalıştık. Sevdiğim, becerikli, işini bilen bir kardeşim. Gelirsin oturup konuşuruz, nedir derdin sıkıntın... Konuşma fırsatımız olmadı. Belli bir süre seyahate gitti. Döndüğünde konuşacağız" dedi.

Haberin Devamı

Cenk Ergün'e kızdığını vurgulayan Dursun Özbek, "Kızgınlık doğru kelime. Cenk'in ağabeyiyim ama kendisi neticede bir profesyonel. Bütün bu ilişkileri dikkate aldığın zaman bir usul vardır. Gelirsin anlatırsın, nedir ne değildir, yardımcı olabiliyorsak çözebiliyorsak çözelim. Buna fırsatımız olmadı. Transfer dönemi bitti, izne gitti. Geldiği zaman kendisiyle konuşacağım ama kızgın olduğum kesin" ifadelerini kullandı.

Cenk Ergün ile yeni bir görüşme yapmadıklarını dile getiren Dursun Özbek, "Ben daha Cenk Ergün ile görüşmedim. Uğur Yıldız da bizim önemli elemanımız. Arkadaşlarımla bir karar alacağım" şeklinde konuştu.