BasketbolDominik Cumhuriyeti sürpriz peşinde

Dominik Cumhuriyeti sürpriz peşinde

28.08.2014 - 12:47 | Son Güncellenme:

Dominik Cumhuriyeti, İspanya'nın evsahipliği yapacağı Basketbol 2014 FIBA Dünya Kupası'nda, Türkiye'nin de bulunduğu C Grubu'nda...

Dominik Cumhuriyeti sürpriz peşinde

Dominik Cumhuriyeti, İspanya'nın evsahipliği yapacağı Basketbol 2014 FIBA Dünya Kupası'nda, Türkiye'nin de bulunduğu C Grubu'nda Finlandiya, Yeni Zelanda, Ukrayna, ve ABD ile mücadele edecek.

ABD'nin favori olduğu grupta ilk 4'e girerek bir üst tura yükselmek için çabalayacak Dominik Cumhuriyeti'nin kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, aday kadrosu ve Dünya Kupası geçmişiyle ilgili ayrıntılar şöyle: - Kupaya katılma mücadelesi Orlando Antigua başantrenörlüğündeki Dominik Cumhuriyeti, 2013 FIBA Amerika Şampiyonası'nda ilk 4 takım arasına girerek Dünya Kupası bileti aldı.

Elemelerin ilk turunda Arjantin, Meksika, Venezuela ve Paraguay ile B Grubu'nda yer alan Dominik Cumhuriyeti, inişli çıkışlı bir performans sergiledi. 2 galibiyet, 2 mağlubiyetle 4. sırayı alarak tur atlayan Karayip ülkesi, ikinci turda oynadığı 4 maçı da kazanarak yarı finale kaldı. Turnuvayı 4. tamamlayan Dominik Cumhuriyeti, 2013 FIBA Amerika Şampiyonası'nda yarı finale kalan diğer ekipler Meksika, Porto Riko ve Arjantin ile birlikte Dünya Kupası'na katılma hakkı elde etti.

Dominik Cumhuriyeti, 2014 FIBA Dünya Kupası biletini şu sonuçlarla aldı:

1. tur:

Dominik Cumhuriyeti-Arjantin: 91-72
Venezuela-Dominik Cumhuriyeti: 70-65
Dominik Cumhuriyeti-Meksika: 61-85
Paraguay-Dominik Cumhuriyeti: 54-83

2. tur:

Dominik Cumhuriyeti-Jamaika: 78-60
Porto Riko-Dominik Cumhuriyeti: 84-99
Dominik Cumhuriyeti-Kanada: 81-74
Uruguay-Dominik Cumhuriyeti: 78-86

Haberin Devamı

Yarı final:

Dominik Cumhuriyeti-Porto Riko: 67-79

Üçüncülük maçı:

Arjantin-Dominik Cumhuriyeti: 103-93

- Öne çıkan oyuncuları

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) Houston Rockets forması giyen Francisco Garcia, Dominik Cumhuriyeti'nin en tehlikeli oyuncusu olarak göze çarpıyor.

2005 yılından bu yana NBA'de mücadele eden 33 yaşındaki Garcia'nın tecrübesinden yararlanmaya çalışacak Dominik Cumhuriyeti'nin güvendiği diğer isimler ise elemelerde başarılı performanslar sergileyen Eulis Baez, Jack Martinez, Edgar Sosa ve James Feldeine olacak.

- Dünya Kupası geçmişi

FIBA dünya klasmanında 26. sırada bulunan Dominik Cumhuriyeti, Dünya Kupası'na daha önce bir kez katıldı.

Dünya Kupası tarihinde 7 maç yapan Dominik Cumhuriyeti, bu maçlardan 2'sini kazandı, 5'inden mağlubiyetle ayrıldı. İkinci deneyimini yaşayacağı turnuvada daha önce 1978'de Filipinler'de düzenlenen organizasyonda mücadele eden Dominik Cumhuriyeti, ilk katılımında 12. sırayı elde etti.

- Kadro

Haberin Devamı

Oyun kurucu: Juan Coronado (Piratas de Quebradillas/Porto Riko), Ronald Ramon (Limeira/Brezilya), Edgar Sosa (Ratiopharm Ulm/Almanya) Şutör: James Feldeine (Fuenlabrada/İspanya), Elpidio Fortuna (Leones de Santo Domingo/Dominik Cumhuriyeti), Victor Liz (Metros de Santiago/Şili) Forvet: Eulis Baez (Gran Canaria/İspanya), Francisco Garcia (Houston Rockets), Orlando Sanchez (St. John's Red Storm/ABD) Uzun forvet: Edward Santana (Bucaneros/Venezuela), Jack Martinez (Trotamundos/Kolombiya) Pivot: Eloy Vargas (Fuenlabrada/İspanya)

Maç takvimi

30 Ağustos (TSİ 13.30): Ukrayna-Dominik Cumhuriyeti
31 Ağustos (TSİ 13.30): Dominik Cumhuriyeti-Yeni Zelanda
2 Eylül (TSİ 22.30): Finlandiya-Dominik Cumhuriyeti
3 Eylül (TSİ 22.30): Dominik Cumhuriyeti-ABD
4 Eylül (TSİ 22.30): Türkiye-Dominik Cumhuriyeti