SkorerDenizli’den garanti

Denizli’den garanti

06.11.2008 - 04:16 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Teknik Direktörü, skor olarak zaman zaman kayıpların olabileceğini ancak futbol olarak taraftarı üzmeyeceklerinin garantisini verebileceğini söyledi. Mustafa hoca, ara transferde sadece bir oyuncu alabileceklerini de özellikle vurguladı

Denizli’den garanti

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, elindeki kadronun başarı için yeterli olduğunu, devre arasında ancak bir transfer yapabileceklerini söyledi.
Ümraniye Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenleyen siyah-beyazlıların teknik patronu şöyle konuştu:
- Lig serüveni içinde mağlubiyetle tanışmak mümkün. Göreve başladığımızda söylediğimiz her sözün arkasındayız. İdeal kadroya ulaşmak nereden bakarsanız 8-10 haftalık bir periyottur.
- En güçlü olduğumuz dönemde dahi puan kaybedebiliriz. Bu camianın hedefinden uzaklaşmasına neden olmaz. Şampiyonluklar kolay kazanılmaz, söylenerek de kazanılmaz. Bunu söylerken kendimeve takımıma güveniyorum.
- Bir takım, futbolun gereklerini yerine getiriyorsa, saha dışı çok önemli değildir. İnanıyorum ki 4 maçta taraftarımızı üzecek onları umutsuzluğa sürükleyecek bir pozisyon olmadı.
- Kırılmalar her zaman olacaktır. Önemli olan kazanmadığın gün dahi tribünden seni destekleyen taraftarının üzgün ayrılmamasıdır. Beşiktaş bunu başarmıştır. Taraftarımızı üzmeyeceğimiz garantisini veririz.
- Maç başına ortalama 2.3 civarında puan kazanmamız gerekiyor. Şu anda bir adım gerisindeyiz. Beşiktaş o ortalamayı tutturacak görüntüyü vermiştir.
- Kadroyu sayı olarak indireceğim. Şu anda kadroya ilave değil, sadece sayıyı daha aşağıya çekme çabası içindeyim.
- Eğer şartlar el verir, benim de isteğim olursa devre arasında belki 1 futbolcu, o da kadromuzdan ayrılabilecek bir futbolcu olursa gerçekleşebilir. Bu kadro bizim hedefimize gitmemiz için yeterlidir.
- Kadroyu ben kurmadım. Ama benim kurma imkanım olsaydı çok büyük bir değişiklik yapmazdım.
- Delgado, kontratı süresince Beşiktaş’ta kalacaktır. Liderler oynadıkları futbolla farklı görüntüler verebilirler, ama büyük futbolculuklarını yitirmezler.

Haberin Devamı

‘Kampa hiç gerek yok’
Mustafa Denizli, ligin devre arasında İstanbul dışına çıkmaya pek sıcak bakmıyor. Beşiktaş Teknik Direktörü, Ümraniye’deki tesislerin çalışma ortamı olarak mükemmel olduğunu ifade ederek, “Zaten kupadan dolayı yoğun bir program olacak. Eğer hava şartları çok kötü gitmezse İstanbul’da kalabiliriz” dediği öğrenildi. Kocaelispor maçının hazırlıklarına dün de devam eden siyah-beyazlılar, dar ve geniş alandaki pas çalışmasının ardından yarı sahada çift kale maç oynadı. Mustafa hocanın çalışma sırasında oyuncularını sık sık uyarması dikkatlerden kaçmadı.