1.LigÇorum FK'dan isim sponsorluğu anlaşması!

Çorum FK'dan isim sponsorluğu anlaşması!

28.08.2024 - 18:23 | Son Güncellenme:

Çorum FK, isim sponsorluğu için yeni anlaşma imzaladı.

Çorum FKdan isim sponsorluğu anlaşması

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Ahlatcı Çorum FK, Ahlatcı Holding ile isim sponsorluğu anlaşması yaptı.

Haberin Devamı

Sponsorluk anlaşması nedeniyle Çorum Şehir Stadı'nda düzenlenen törende, Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı ile Ahlatcı Çorum FK Başkanı Oğuzhan Yalçın protokol imzaladı.

İş insanı Ahmet Ahlatcı, burada yaptığı konuşmada, yıllardır Çorum FK'ye destek olmaktan kaçınmadıklarını söyledi.

Çorum FK'nin Trendyol Süper Lig'e çıkmayı hak ettiğini belirten Ahlatcı, "Çorum Futbol Kulübünün önce Süper Lig'e çıkması, daha sonra Avrupa kupalarında mücadele etmesini, Türk bayrağımızı dalgalandırmasını gönülden arzu ettik. Çorum'un gözbebeği, şehrimizin simgesi ve gururu olan Çorum Futbol Kulübünün yeri Süper Lig'dir. Ahlatcı Holding olarak kulübümüzün inançla, azimle, yılmadan, çok çalışarak, hız kesmeden, başarı basamaklarını çıkarak, önce Süper Lig'de, daha sonra da Avrupa'da bizleri en iyi şekilde temsil edeceğine olan inancımız tamdır." dedi.

Haberin Devamı

Çorum FK ile imzaladıkları isim sponsorluğu anlaşmasının kendileri için çok anlamlı olduğuna işaret eden Ahlatcı, "Bu anlaşma, memleketimize olan bağlılığımızın, inancımızın ve geleceğe dair umutlarımızın bir yansımasıdır. Bu takım, azimle çalışarak başarı kazanma potansiyeline sahiptir. Biz bu potansiyelin farkındayız ve bu yolda kulübümüzle geçmişte olduğu gibi bugün de omuz omuza yürümeye kararlıyız." diye konuştu.

Türkiye'nin en büyük 4. şirketi olduklarını ve kısa süre önce Galatasaray ile de şort sponsorluğu anlaşması imzaladıklarını hatırlatan Ahlatcı, "İsmimizi insanlara öğretelim diye sponsor olmak istedik. Fenerbahçe, 'bu sene şampiyon olacağım' diye çok yüksek bir rakam istedi. Ben ve 2 oğlum Beşiktaşlı, kızım Galatasaraylı. Beşiktaş da çok fazla istedi (sponsorluk ücreti) ama Galatasaray'a gittik, 50 milyon lira istediler, 5 taksitle. 'Çorumspor'a para yok, az var, Galatasaray'a 900 milyon lira veriyor' diye yazıldı. 50 milyona her maç 20 VIP bilet veriyor. Galatasaray'ın reklam değeri var, Çorum'umuzun manevi değeri var." ifadelerini kullandı.

Kulüp Başkanı Yalçın ise desteğinden ötürü iş insanı Ahmet Ahlatcı'ya teşekkür etti.

Haberin Devamı

Bu sezon için 275 milyon lira ile 300 milyon lira arasında bir bütçe belirlediklerini anlatan Yalçın, şunları kaydetti:

"Yani Çorum FK'nin bu sezonki bütün maliyeti yaklaşık 300 milyon liraya tekabül ediyor. Şimdiye kadar Ahlatcı Holding ile yaptığımız anlaşma 33 milyon lira artı KDV. ARCA Holding ile yaptığımız anlaşma 40 milyon lira artı KDV, MAKİMSAN ile yaptığımız anlaşma 5,5 milyon lira artı KDV. Kombinelerden 2,5 milyon lira geldi. Localardan 6 milyon lira gelir elde ettik. Türkiye Futbol Federasyonundan da bu sene 30-35 milyon lira para gelmesi öngörülüyor. Hepsini topladığımızda 140 milyon lira gibi bir rakama ulaşıyor. Bütçede şu anda bulunamayan 160 milyon lira açığımız var."

Yalçın, Ahlatcı Çorum FK'nin Süper Lig'e çıkması durumunda futbolculara ikişer milyon lira prim ödenmesi önerisine karşılık, üst lige çıkılması durumunda 2,5'ar milyon lira prim ödemesi taahhüdünde bulundu.

Törenin ardından Yalçın, Ahlatcı'ya 19 numaralı Ahmet Ahlatcı yazılı Çorum FK forması hediye etti.