Voleybol CEV Şampiyonlar Ligi'nde VakıfBank mucizesi

CEV Şampiyonlar Ligi'nde VakıfBank mucizesi

14.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CEV Kadınlar Voleybol Şampiyonlar Ligi’nde sarı-siyahlılar zor olanı başardı. Set alamadan kaybettiği mücadelenin rövanşında F.Bahçe Opet’i aynı skorla deviren Vakıfbank, altın sette de rakibine üstünlük kurdu Süper Final’de Eczacıbaşı Dynavit’in rakibi oldu.

CEV Şampiyonlar Liginde VakıfBank mucizesi

CEV Kadınlar Voleybol Şampiyonlar Ligi finalinde Vakıfbank eşine az rastlanır bir geri dönüşe imza attı. İlk maçta Fenerbahçe Opet’e 3-0 kaybeden sarı-siyahlılar rövanşı aynı skorla kazandı, ardından oynanan Altın seti de kazanarak Süper Final’de Eczacıbaşı Dynavit’in rakibi oldu.

Aslında Vakıfbank Başanternörü Guidetti’nin “Son 2 ayda fırtına gibi esen bir takıma karşı kazanıp ardından da altın seti almamız gerekiyor” sözleri rövanşın nasıl geçeceğinin özetiydi.

Haberin Devamı

Güçlü rakibini evinde 3-0 yenmenin avantajıyla sahaya çıkan Fenerbahçe Opet, ilk setin başında öne çıkan taraf oldu. Sarı-lacivertliler Vargas-Ana Cristina-Fedorovtseva üçlüsüyle üstünlüğü yakalasa da Vakıfbank’ı özellikle Ogbogu’nun blokları geri döndürdü, 15-15’te skoru eşitlendi. Maçın devamında Gabi’nin etkili oyunuyla sarı-siyahlılar seti 25-22 almayı başardı.

İkinci sete umutlarını korumanın morali ile başlayan konuk ekip Vakıfbank, ilk oyunlarda Egonu’yu iyi kullanırken, beş sayılık farkı yakalayınca Fenerbahçe’nin molası geldi. Setin devamında iki takım da fazla servis hatası yaparken, sarı-lacivertliler bir türlü istediği hücum yüzdesini yakalayamadı. Vakıfbank seti 25-14 gibi farklı bir skorla kazanarak durumu 2-0’a getirdi.

Haberin Devamı

Ev sahibinde 3. setin başında Fedorovtseva’nın servisleri devreye girdi, ancak ibreyi kendine çeviren Vakıf ataklara cevap verdi. Sarı-siyahlıların bu etkili oyununda Egonu ve Gabi kadar Bajema ile Ogbogu’nun payı büyüktü. Yakaladığı 2 sayılık farkı koruyan Vakıfbank seti 25-22 maçı 3-0 kazanarak, eşleşmeyi final setine taşıdı.

İki takım için de artık kartlar yeniden dağıtılmıştı. 15 sayılık kısa sette her şey netleşecekti. Altın sete Fenerbahçe 2-0 ile başlasa da konuk ekipten buna cevap 4-0’lık seriyle geldi. Setin devamında blokta rakibini çok iyi savuna ve Egonu’yu çok iyi kullanan Vakıfbank 15-12’lik skorla kazandı, kabusu adeta mutluluğa çevirdi.

20 MAYIS'TA TORİNO'DA

CEV Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon kupanın sahibini final-four formatı değil, Süper Final mücadelesi belirleyecek. İki Türk takımı Eczacıbaşı Dynavit ile Vakıfbank’ın kozlarını paylaşacağı mücadele 20 Mayıs’ta Torino’da oynanacak, sonuç ne olursa olsun kupa Türkiye’ye gelecek.