Türkiye Haberleri Milli Takım'da Montella'dan Arda Güler ve Altay Bayındır kararı! Çekya maçı için ilk 11'i belirledi

Milli Takım'da Montella'dan Arda Güler ve Altay Bayındır kararı! Çekya maçı için ilk 11'i belirledi

26.06.2024 - 11:57 | Son Güncellenme:

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu 3. ve son maçında Hamburg'da Çekya ile karşı karşıya gelecek. Kritik mücadele öncesi Milli Takım'daki son gelişmeleri Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok değerlendirdi.

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda F Grubu 3. ve son maçında A Milli Futbol Takımı, Hamburg'da Çekya ile mücadele edecek.

Haberin Devamı

Milliler grubun ilk karşılaşmasında Gürcistan'ı 3-1 mağlup ederken, ikinci müsabakada ise Portekiz'e 3-0 kaybetti ve grupta 3 puanla ikinci sırada bulunuyor. Çekya ise Portekiz'e 2-1 yenilirken, Gürcistan ile 1-1 berabere kaldı ve 1 puanla 3. sırada yer alıyor.

Kritik mücadele öncesi Milli Takım'daki son gelişmeleri Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok, Skorer Instagram canlı yayınında değerlendirdi.

Senad Ok'un açıklamaları şu şekilde:

ARDA VE MONTELLA KONUSU

Arda Fenerbahçe'de oynarken bir maçta Jorge Jesus ona bir şeyler söylerken 'bağırma' demişti. Arda gerçekten bir sıkıntısı olsa Montella'yla fotoğrafını veya TFF'nin açıklamasını paylaşmaz, direkt sorun olduğunu söyler. Jesus'a bile yeter demiş biri.

Haberin Devamı

Arda bu sezon birçok kez sakatlandı. sürekli sakatlanıyor imajı oluşabilirdi. Montella da bu algı oluşsun istemedi ve bu nedenle sakatlığı var kısmını ilk başta dile getirmedi. 

'RİSKE EDİLMEDİ'

Arda'nın kasığında küçük de olsa bir sıkıntı vardı ve riske edilmedi. Temel konu Arda'yı korumak. Bu sürekli sakatlanıyor imajı yaratılmak istenmiyor.

ANTRENMANDAKİ GÖRÜNTÜ

Antrenman ile alakalı ise daha düşük bir antrenman yapması gerekiyordu ve bu Arda'ya söylenmiş. Montella da buraya girme hareketli idman sıkıntı olabilir diyor. Aralarında bir sıkıntı veya problem yok.

Milli Takımda Montelladan Arda Güler ve Altay Bayındır kararı Çekya maçı için ilk 11i belirledi

''BENİ ŞAŞIRTIYOR'

Portekiz maçı için analizler yapılmıştı ve Zeki'nin savunması daha iyi diye oynatıldı falan... Başlangıç 11'ine bir şey demem ama maç içerisindeki hamleler beni şaşırtıyor. Sıkıntı Arda değil, bizim hocamız iyi oynadığını düşünüyor. Dün basın toplantısında da sordum. Portekiz bizim maçta antrenman yaptı ya.

Biz ceza sahasında çoğalamıyoruz, Cenk'in oyuna girmesi lazım. Ben anlayamıyorum, burada da kimse anlayamıyor. Cenk oynamak için oldukça istekli. 

Bizim ceza sahasında çoğalamadığımız bir durum var. Gürcistan ilk maçını bizimle oynamasaydı onları yenmemiz zor olurdu. Arda'nın o golü olmasa... Montella'nın formda olmadığını düşünüyorum .

Milli Takımda Montelladan Arda Güler ve Altay Bayındır kararı Çekya maçı için ilk 11i belirledi

Son olayda çok haksızlık yapıldı hocaya. Eleştiriyorum ama Arda konusu farklı, yanlış yaptığı bir şey yok.

Haberin Devamı

MUHTEMEL 11

Samet'in çok ciddi bir sakatlığı yok. Merih Demiral'la birlikte bekliyoruz. Kalede Altay, bekler Ferdi ve Mert Müldür. Orta saha Kaan Ayhan, Hakan Çalhanoğlu ve İsmail Yüksek. Önde ise Barış Alper, Kenan Yıldız ve Arda Güler bekliyoruz.

Mert Günok'un dizinden bir sorun var o yüzden Altay Bayındır düşünülüyor.