Zevahiri Uğurcan kurtardı!

Haberin Devamı

Bir takımın orta sahası omurgasıdır. Bu bölgeyi sağlam tutmaz ve direnç göstermezsen rakibin adı ve gücü ne olursa olsun seni zor durumda bırakır. Tıpkı dün Hatayspor’un yaptığı gibi. Ev sahibi takımın ilk golü halı saha maçında yenmez. Görkem ceza alanı dışından öyle rahat bir vuruş yaptı ki. Ona eşlik etmesi gereken Lanstrom ve Okay, topu ancak Uğurcan gibi kalelerinde gördü. Rakibe bu konforu sağlamak tehlikeye davet çıkarmak demektir.
Evet, Trabzonspor’da teknik direktör Şenol Güneş’i sıkıntıya sokan eksikler vardı. Ancak ligin en az gol atan takımı olan Hatayspor’a bu kadar çok pozisyon vermek, kafa yorulması gereken bir konu.
Sadece orta alanın zayıflığı mı? Geriye düşmesine karşın reaksiyon göstermesi gereken anlarda hücum anlamında da skora etki edecek üretkenliği gösteremedi bordo-mavili ekip. Çünkü savunma ile ofans arasında büyük boşluklar bıraktı. İlerleyen dakikalarda Visca ve Dragus sorumluluk almaya başladı. Ve hareketlendi Trabzonspor. İlk yarıdaki en ciddi atağında Bardhi boş kale yerine son adam Kilama’yı nişanladı.
Şenol hocanın ilk müdahalesi takımın yumuşak karnına geldi. Soyunma odasında hangi tespitler yapıldı bilmiyorum ama deneyimli çalıştırıcı Okay’ın yerine Cham’ı sürdü sahaya. Hemen ardından 47. dakikada eşitlik sayısı geldi. Bardhi’nin ortasında kalabalık arasından Dragus kafa ile dokundu, Banza topu tamamladı.
Trabzonspor’un sorunlarından biri sürekliliğinin olmaması. Tempoyu kontrol edememesi. Onun bu hali rakibi de cesaretlendiriyor haliyle. Hatayspor yediği golün etkisi kısa sürede atlattı ve ilk yarıda olduğu gibi orta alanı hızlı ve uzun toplarla geçip, pozisyon aramaya başladı. Bunlardan birinde Aboubakar altı pas üzerinde çok önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Aynı oyuncu 81. dakikada bu kez serbest atıştan şansını denedi, kaleci Uğurcan sert gelen topu iki yumrukla uzaklaştırdı.
Kaptanın yaptıkları bunlarla kalsa iyi. Uğurcan bu sezon inanılmaz bir görüntü veriyor. Dün akşam da Hatayspor karşısında özellikle son dakikalarda takımını yenilgiden kurtaran isim oldu. Son saniyelerde sahnede yine Aboubakar vardı ama Uğurcan müthiş bir refleksle hakeme bitiş düdüğünü çaldırdı. Aman nazar değmesin.
Geride kalan haftalara baktığımda yeni transferlerden iki isim dikkatimi çekiyor. Dragus ve Banza bu takımın uzun zamandır parçası gibi üst düzey performans gösteriyor. Helal olsun aldıkları paraya. Bir kaç oyuncu daha onlar kadar özverili oynasa, Şenol Güneş’in eli çok rahatlayacak. Ancak o deneyimli ve sabırlı bir öğretmen. Trabzonspor’un yaşadığı krizi atlatması Güneş’e bağlı.
7 maçta 6 beraberlik Trabzonspor’a yakışmasa da, milli maç için verilen ara hem sakatlar hem takım için fırsat olacaktır.