Her başlangıç iyidir!

Haberin Devamı

Şenol Güneş'in Trabzonspor'daki yeni dönemine bakıyorum. Sıkıntılı başladı, öyle devam ediyor. Deneyimli hoca geldiği günden itibaren eksikleri belirlemeye çalışmış, çözüm arayışına girmiş, mevcut kadroyu olumlu şekilde değerlendirmeyi hedeflemişti.
Onun pozitif enerjisinin futbolcularına nasıl yansıdığını görmek önemliydi. Dolayısıyla izleyenleri tatmin edecek oyundan çok, kazanmak değerliydi. Konyaspor karşısında sancılı bir doksan dakika yaşadı Trabzonspor.
Evet, sezonun ilk galibiyeti geldi. Ancak iki farklı öne geçtikten sonra rakibin son dakikalarda kaçırdığı penaltı ve gol pozisyonları sonuçlansa, kabus serisi devam edecekti.
O zaman Trabzonspor adına olumlu ne konuşacaktık?
Bakın; maçın genelinden bağımsız bir değerlendirmem var.
Önce iki gole imza atan Banza'yı işaret ediyorum. Kariyeri ve kalitesi belli. Zamana ve uyuma ihtiyacı vardı, dün bunu aştığını kanıtladı. Maç sonrası değerlendirmelerimde mütevazılık nedir öğrenin.
Şimdi bir başka konu; Trabzonspor forması altında Edin Visca'nın performansını eleştiren ya futbol cahilidir, ya kötü niyetli trol. Visca bu takımın en değerli, fedakar ve yararlı oyuncuları arasındadır. Konyaspor maçında Trabzonspor'u ayakta tutan, motive eden isimdir. Net söyleyeyim; Visca'nın kişiliğine, karakterine, futbolcu  kimliğine kefil bir spor gazetecisiyim. Neden mi? İkimiz de Bosna'lıyız!
Gelelim maça ve az konuştuğum hakem kararlarına;
Skor tartışılırken hakem üzerinden değerlendirmek en kolayı. Halil Umut Meler için söylüyorum. Bu maça atanması kesinlikle iyi niyetli değildi. VAR ve yardımcıları sayesinde en "doğru" kararları verdi. VAR uygulaması yerinde çıktı. Yine bazı kararları vermekte tereddüt etti. Doğruyu buldu.
Bu arada kişisel değerlendirmelerim var; Meler'i kaza yapması için her koşulu oluşturanlar, üzgün müdür?
Genel bir değerlendirme; ligi ve maçları hakemlerin kötü performansı üzerinden dizayn etmek, kulüplerin, başkanlarının ve isimlerini kullananların mecrası olmamalı.
Trabzonspor'un öz kaynakları ve değerleri ile en kısa sürede futbolun yarışmacı takımları arasında yer alacağını düşünüyorum.
Bu yüzden sayın Ertuğrul Doğan'ın dış faktörler ile yüzleşmesi gerektiğine inanıyorum.