BeşiktaşBeşiktaş'ta Daniel Amartey'e veda vakti!

Beşiktaş'ta Daniel Amartey'e veda vakti!

09.07.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Rosier’le resmen yollarını ayıran Beşiktaş’ta Daniel Amartey de gözden çıkarıldı. Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst’un yarın başlayacak Slovenya kampına 2026’ya kadar sözleşmesi bulunan Ganalı futbolcuyu götürmeyi düşünmediği aktarıldı.

Beşiktaşta Daniel Amarteye veda vakti

Yeni sezon kadro planlaması çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, Valentin Rosier’den sonra Daniel Amartey ile de yollarını ayırmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlılar gözden çıkarılan Rosier’i karşılıklı anlaşmayla hafta başında serbest bırakmıştı. Fransız sağ bek bu ayrılığın hemen ardından İspanyol ekibi Leganes’le 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Kartal’da ayrılık sırasının Amartey’de olduğu ifade edildi. Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst’un Ganalı futbolcuyu yeni sezon kadrosunda düşünmedği belirlendi. Hollandalı hoca geçtiğimiz cumartesi günü Ümraniyespor’la oynanan hazırlık maçının kadrosuna Amartey’i almamıştı.

Siyah-beyazlı takım yarın 10 gün sürecek yurt dışı kampı için Slovenya’ya gidecek.

Kartal’da kadroda düşünülmeyen Amartey’in büyük olasılıkla kamp kadrosuna alınmayarak İstanbul’da bırakılacağı ileri sürüldü. 2026’ya kadar sözleşmesi bulunan 29 yaşındaki futbolcudan kendisine kulüp bulmasının isteneceği aktarıldı. Teknik patron Van Bronckhorst’un belirleyeceği kamp kadrosu bugün netlik kazanacak.

Haberin Devamı

Beşiktaş’ta Javi Montero, Bakhtiyor Zaynutdinov ve Ajdin Hasic’in ise kampa götürülmeleri bekleniyor. Bronckhorst’un bu oyuncularla ilgili Slovenya kampından sonra karar vereceği vurgulandı.

IMMOBILE SÜRPRİZİ

Transferde şimdiye kadar Gabriel Paulista ve Rafa Silva’yı resmen renklerine bağlayan Beşiktaş’ın, Lazio’da top koşturan dünyaca ünlü golcü Ciro Immobile’in peşinde olduğu iddia edildi.
Siyah-beyazlıların, 34 yaşındaki Immobile ile 2 yıllık sözleşme için anlaşma sağladığı ileri sürüldü. Sekiz yıldır top koşturduğu Lazio ile 2 sezon daha sözleşmesi bulunan İtalyan golcünün Beşiktaş’ın teklifini kabul ettiği aktarıldı. Beşiktaşlı yöneticilerin, Immobile’in bonservisi için Lazio ile görüşmelere devam ettiği vurgulandı.

İtalyan kulübünün 4-5 milyon euro seviyesinde bonservis bedeli beklentisi içinde olduğu, Beşiktaş’ın 2-3 milyon euroya transferi bitirmenin planlarını yaptığı ileri sürüldü.

UDUOKHAI HEDEFTE

Kartal, Gabriel Paulista ile güçlendirdiği savunma hattına bir takviye daha yapacak. Mats Hummels ile gerçekleştirilen görüşmelerden henüz sonuç alamayan siyah-beyazlıların daha fazla beklemek istemediği ve bu nedenle rotayı Felix Uduokhai’ye çevirdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Beşiktaşlı idarecilerin, Nijerya asıllı olan 26 yaşındaki Alman stoper için Bundesliga ekiplerinden Augsburg’a resmi teklifte bulunduğu aktarıldı. Kulübüyle 1 yıl sözleşmesi kalan 1,93 boyundaki başarılı futbolcu için Augsburg’la kıran kırana bonservis pazarlığı yapıldığı vurgulandı. Augsburg, Uduokhai’yi Temmuz 2020’de 7 milyon euro karşılığında Wolfsburg’dan kadrosuna katmıştı. Deneyimli futbolcu geçen sezon Bundesliga’da 33 maça çıktı ve 2 gol attı.

ABOUBAKAR, COLLEY VE MASUAKU DÖNDÜ

Beşiktaş yeni sezon hazırlıklarını çift antrenmanla sürdürdü. Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst yönetiminde ilk 20 dakikası medyaya açık gerçekleştirilen ilk idmanda gruplara ayrılan futbolcular daha sonra top kapma ve pas çalışması yaptı. Siyah-beyazlı takım günün ikinci antrenmanında ise taktik ağırlıklı çalışmalar üzerinde durdu.

Kartal’da izinleri biten Aboubakar, Colley ve Masuaku dün takıma katıldı ve ilk antrenmanlarına çıktı. Amir Hadziahmetovic’in bireysel çalıştığı, Ante Rebic’in ise tedavisine devam edildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

EURO 2024’te mücadele eden Ernest Muçi’nin 15 Temmuz’da Slovenya kampına katılacağı bildirildi. Milli oyuncular Mert Günok ile Semih Kılıçsoy’un ise 20 Temmuz’dan sonra yeni sezon hazırlıklarına dahil olacağı kaydedildi.