BeşiktaşDmitriy Barinov'dan Beşiktaş itirafı! 'Transfer olmayı istiyordum'

Dmitriy Barinov'dan Beşiktaş itirafı! 'Transfer olmayı istiyordum'

08.07.2024 - 20:31 | Son Güncellenme:

Rusya temsilcisi Lokomotiv Moskova'da tecrübeli futbolcu Dmitriy Barinov açıklamalarda bulundu. Dmitriy Barinov'un Beşiktaş ile ilgili sözleri dikkat çekti.

Dmitriy Barinovdan Beşiktaş itirafı Transfer olmayı istiyordum

Rusya Premier Ligi ekiplerinden Lokomotiv Moskova forması giyen Dmitriy Barinov suskunluğunu bozdu. Tecrübeli futbolcu, Beşiktaş'tan teklif aldığını ancak Lokomotiv Moskova'nın bu transfere izin vermediğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Sport 24'e konuşan Dmitriy Barinov, "Türkler yaklaşık olarak bana 3 milyon euro teklif etmişti. Kulübüm Lokomotiv Moskova bu rakamı düşük buldu ve ben de onları çok iyi anlıyorum. Oyuncunuzun bu kadar düşük bir rakama gitmesine izin vermek yanlış olurdu" dedi.

Beşiktaş'a transfer olmayı istediğini ancak bunun gerçekleşmediğini belirten Dmitriy Barinov, "Beşiktaş'a transfer olmayı istiyordum. Kulüp düzenli olarak şampiyonluk için mücadele ediyor, Avrupa kupalarında oynuyordu. Hatta bana yardımcı olsun diye çevirmenimiz Murat Sasiev'i de Türkiye'ye götürecektim. Benimle uçmaya hazırdı" diye konuştu.

Üzgün olmadığını vurgulayan Dmitriy Barinov, "Hayır, artık üzgün değilim. Beşiktaş ile ilgili yaşananlardan sonra biraz sakinleştim. Şimdi daha sakin düşünüyorum. Ailem ben nereye gidersem onlar da benimle gelir. Eşim bile futbol terimleriyle konuşuyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"Beşiktaş'a transfer olmak istiyordun. Peki neden yönetime gidip bunu söylemedin" sorusunu Dmitriy Barinov şu şekilde cevapladı:

"Çoğu hayatım burada geçti. Kulüp bana her şeyi verdi. Akademiden, Rusya Milli Takım kaptanlığına kadar yükseldim. Hepsi buradayken oldu. Tamamen onlara saygımdan dolayı bu kararı aldım. Serbest bir oyuncu olarak ayrılmak istemedim. Kulübümün bana ihtiyacı olmadığını hissedersem bunu onlara gidip söyleyeceğim."

27 yaşındaki orta saha, geride kalan sezonda 32 maça çıktı. Dmitriy Barinov bu müsabakalarda 2 gol ve 1 asist üretti.

Dmitriy Barinov'un Lokomotiv Moskova ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2026'da sona erecek. Rus futbolcunun güncel piyasa değeri 8 milyon euro. Dmitriy Barinov, Rusya Milli Takımı'nda 19 maça çıktı.

Yazarlar