Avusturya Haberleri Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydin'e olay benzetme! Avusturya'dan 6-1 göndermesi

Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydin'e olay benzetme! Avusturya'dan 6-1 göndermesi

27.06.2024 - 15:00 | Son Güncellenme:

A Milli Futbol Takımı, Çekya'yı 2-1 mağlup ederek Avrupa Futbol Şampiyonası'nda son 16 turuna yükseldi. Ay-yıldızlılar, son 16 turunda Salı günü Leipzig'de Avusturya ile karşı karşıya gelecek. Avusturya basını Türkiye'yi manşetlere çıkardı. Hakan Çalhanoğlu'nun cezalı olması Avusturya'da büyük sevinçle karşılandı.

Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydine olay benzetme Avusturyadan 6-1 göndermesi

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu son hafta maçında Çekya'yı 2-1 mağlup ederek son 16 turuna yükselmeyi başardı. A Milli Takım, 2 Temmuz Salı günü Leipzig'de Avusturya ile karşıya karşıya gelecek.

Haberin Devamı

Avusturya basını Türkiye'nin Çekya'yı mağlup ettiği karşılaşmayı manşetlere taşıdı. Haberlerde Hakan Çalhanoğlu'nun cezalı olmasına vurgu yapıldı.

KURIER'DEN '6-1' VURGUSU!

Avusturya'nın önde gelen haber sitelerinden Kurier, Avusturya'nın Mart ayında A Milli Takım'ı 6-1 yendiği maça vurgu yaptı. Haberde "Ralf Rangnick'in takımı, grubun son maçında Çek Cumhuriyeti'ni 2-1 yenen Türkiye ile 2 Temmuz'da karşılaşacak. Avusturya'nın Mart ayında 6-1 kazandığı Türk takımında eksikler var: defans oyuncusu Akaydın'ın yanı sıra kaptan Çalhanoğlu da cezalı." denildi.

Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydine olay benzetme Avusturyadan 6-1 göndermesi

KLEINE ZEITUNG: TÜRKİYE, AVUSTURYA'NIN RAKİBİ

Kleine Zeitung, Avusturya'nın Salı günü Türkiye ile Leipzig'de karşılaşacağını okyucularına aktardı. Haberde Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydin'in sarı kart cezalısı olmasının Avusturya için iyi haber olduğu vurgulandı.

Haberin Devamı

Haberin detayında "Avusturya milli futbol takımı Avrupa Şampiyonası 16 turunda Salı günü Leipzig'de Türkiye ile karşılaşacak. Türkler Çarşamba akşamı Hamburg'da Çek Cumhuriyeti karşısında aldıkları 2-1'lik galibiyetle F Grubunda ikinci sırayı aldılar. Samet Akaydın ve Hakan Çalhanoğlu'nun turnuvadaki ikinci sarı kartlarını görmeleri ve bu nedenle 16 turunda yer alamayacak olmaları da Avusturya için iyi haber." ifadelerine yer verildi.

Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydine olay benzetme Avusturyadan 6-1 göndermesi

SALZBURGER NACHRİCTEN: SÜPER YILDIZ VE SAVUNMA ŞEFLERİ YOK

Salzburger Nachricten'de yer alan haberde Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydin'in sarı kart cezası olmaları öne çıkarıldı. Hakan Çalhanoğlu'ndan 'süper yıldız' olarak bahsedilirken Samet Akaydin'a 'savunmanın şefi' benzetmesi yapıldı.

Haberde şu ifadelere yer verildi:

Avusturya, Polonya (3-1) ve Hollanda (3-2) karşısında aldığı galibiyetlerle D Grubunda birinciliği garantilerken, bir sonraki rakibini öğrenmek için Çarşamba gününü bekledi. Türkiye son grup maçında Çek Cumhuriyeti'ni geç gelen bir golle 2-1 mağlup ederek F Grubunu Portekiz'in ardından ikinci sırada tamamladı.

Avusturya şimdi 16. turda Salı günü saat 21:00'de Türkiye ile karşılaşacak. Avusturya'nın Türkiye ile ilgili güzel anıları var. Başarılı antrenör Ralf Rangnick'in takımı Almanya'daki Avrupa Şampiyonası'ndan kısa bir süre önce bir hazırlık maçında 6-1 gibi net bir skorla kazanmıştı, ancak dikkat edin: Türkler Viyana'da en iyi takımlarını sahaya sürmediler ve maçın gidişatı açıkça Avusturya'nın lehine gelişti.

Haberin Devamı

Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydine olay benzetme Avusturyadan 6-1 göndermesi

'TÜRKLER İNTİKAM PEŞİNDE'

Türkiye'nin son 16 turunda Avusturya ile eşleşmesi ülkede EURO 2024 öncesinde iki takım arasında oynanan hazırlık maçına göndermelerde bulunarak yankı buldu. Avusturya ile Türkiye mart sonunda Viyana'daki Ernst Happel Stadı'nda karşı karşıya gelmiş, ev sahibi ekip karşılaşmadan 6-1 galip ayrılmıştı.

Avusturya basınındaki haberlerde 'Türkler altı golün intikamını hedefliyor. Türkiye, Avusturya'ya karşı oynadığı hazırlık maçında Avusturya'ya karşı 6-1 mağlup olmasına rağmen bir kez daha Avrupa şampiyonasına büyük bir hırsla geldi. Türk takımının yıldızı, orta sahanın iplerini elinde bulunduran Interli Hakan Çalhanoğlu cezası nedeniyle bu maçta oynayamayacak" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

ARNAUTOVIC: ŞANSLAR EŞİT

Avusturya Milli Takımı'nın hücumdaki önemli kozu Marko Arnautoviç, Türkiye karşısında şansların eşit olacağını vurguuladı. Avusturya'nın, gruptan lider çıktığı için son 16 turunda Türkiye karşısında favori olmaktan uzak olduğunu belirten Arnautovic "Turu geçen takımlar sonuç olarak turnuvadaki en iyi takımlar. Eleme turu aşamasında her şey olabilir. Kazanmak zorundasınız" dedi.