Türkiye Haberleri Avusturya karşısında Türkiye'nin Arda Güler endişesi! EURO2024'te kader maçımız

Avusturya karşısında Türkiye'nin Arda Güler endişesi! EURO2024'te kader maçımız

02.07.2024 - 12:32 | Son Güncellenme:

A Milli Takım, EURO2024'te Avusturya ile kader maçına çıkıyor. Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok, Almanya'daki son gelişmeleri canlı yayında açıkladı.

EURO2024 son 16 turunda Türkiye ile Avusturya karşı karşıya geliyor. Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok, Almanya'daki son gelişmeleri Skorer canlı yayınında Nergis Aşkın'a aktardı.

Haberin Devamı

OYUNCULAR ÇOK RAHATLADI
Oyuncular çok rahatladı. Maçtan sonra konuştuklarım ilk hedeflerini tamamladıklarını söyledi. Gruptan çıkmanın verdiği öz güven var. Gruptan önceki ve sonraki antrenmanlar arasında fark var. Gruptan sonraki antrenmanlarda baya neşeli geçti. Mental olarak problem yok. İlk iki maçta çok yansıtılamamıştı sahaya oyun.

Avusturya karşısında Türkiyenin Arda Güler endişesi EURO2024te kader maçımız

MONTELLA OYUNU İYİ OKUMALI
Çok kolay gol yiyip, pozisyon yiyoruz. Golcüsüz oynamanın getirdiği sorunlar var. Gürcistan maçının ilk 20 dakikası çok iyiydi. Son maçta Çekya 10 kişi kaldı. Milli Takım daha hala en iyi seviyesine ulaşmadı. Olumlu anlamda beklentim var. Bazı oyuncular tecrübelendi. İstek arzu, motivasyon var. Samet ile sohbet ettik. Hepsi aynı şeyi söylüyor. Sonunda iş Montella'ya kalıyor. Avusturya karşısında hamleler önemli olacak. Rakibin geçişleri, baskıyı hızlı yapması dikkat çekiyor. Bu maçlarda iyi futbol geride kalıyor. Gereksiz risk alınmaması lazım. Oyun kurarken gereksiz çalıma girersen savunmada Avusturya yazıyor golü. Savunmada hata yapmayalım. Hocanın oyunu okuması önemli.

Haberin Devamı

SAMET: BENİ TEK HATAMLA YARGILYORLAR
Samet Akaydin bana 'Ne olumlu ne olumsuz eleştiri almıyorum. Mental olarak çok güçlendim' dedi. "İnsanlar ben izlemeden tek hatamla yargılıyor. Yunanistan'da bir sürü maç oynadım ama tek hatamla eleştiriliyorum" diyerek içini döktü. Ben Samet'i kendisini güvende gördüm. Montella ile farklı oynuyor.

Avusturya karşısında Türkiyenin Arda Güler endişesi EURO2024te kader maçımız

CENK TOSUN HAMLE OYUNCUSU OLACAK
İrfan Can Kahveci'nin ihtiyaç olursa süre almasını bekliyorum. Cenk Tosun hamle oyuncusu olacak.

ARDA GÜLER EN ÖNDE TEK OLACAK
Orta sahada Kaan Ayhan, İsmail, Orkun Kökçü oynayacak. Bu üçlünün önünde Orkun olacak. En önde Arda, kanatlarda Barış Alper Yılmaz ve Kenan Yıldız olacak. Önde Arda olunca tek başına kalıyor savunma arasında. Ancak geriye gelmesi lazım. Geriye gelince bu sefer önde kimse kalmıyor.

TEK ENDİŞEM STOPERLER ARASINDA KAYBOLMASI
Oradaki tek endişem Arda Güler'in önde stoperler arasında tek kalıp kaybolması. Merih ve Abdülkerim Bardakcı stoper ikilisi olacak.

Avusturya karşısında Türkiyenin Arda Güler endişesi EURO2024te kader maçımız

EN ÇOK ARDA DİYE BAĞIRIYORLAR
Statta isimler anons edilirken en çok Arda Güler'de bağırılıyor. Arda bence hala pozisyonunu bulamadı milli takımda. İspanyol gazeteciye sordum, Arda'yı nerede düşünüyorsunuz diye onlar 10 numara demişti. Kanatta çok fazla efor sarf etmek zorunda kalıyor. Arda sakin, insanlarla fotoğraf çektiriyor, sabırlı. İnşallah golü atıp mutlu eder.

Haberin Devamı

CENK TAKIMI RAHATLATIYOR
Burada maç izlerken önde top tutamadığımızı görüyorum. Cenk ile bitirmeyi anlayabilirim. Maçlar bölüm bölüm oluyor. Uzatmalar da olabilir. Montella olumlu eleştirilerden yararlanıyor. Cenk'in oyunda olması diğer oyuncuları da rahatlatıyor. Duvar oluyor, topu dağıtıyor.

SEMİH'İN MENAJERİ KONUŞTU: KEYİF YERİNDE
Semih Kılıçsoy'un menajeriyle otelde denk geldik. Keyfi yerinde, oynamamasıyla ilgili bir sorun yok dedi. Morali yüksek. Burada milli takım havası var. Bertuğ'a Ahmet Can'a sordum onlar oynamasak bile çok şey öğreniyoruz dedi. Oynarlarsa katkı sağlarlar. Burada o oynuyor, bu oynuyor demekten ziyade birlik içindeler.

Yazarlar