FenerbahçeAvrupa basını bu transferi konuşuyor! 'Mourinho, Ferdi Kadıoğlu'nu kaptırdı'

Avrupa basını bu transferi konuşuyor! 'Mourinho, Ferdi Kadıoğlu'nu kaptırdı'

24.08.2024 - 08:04 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de uzun süredir konuşulan ayrılık gerçekleşti. Ferdi Kadıoğlu, İngiltere'nin yolunu tutarken Avrupa basınında bu transfer geniş yankı uyandırdı.

Avrupa basını bu transferi konuşuyor Mourinho, Ferdi Kadıoğlunu kaptırdı

Transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe'de beklenen ayrılık gerçekleşti. Brighton, Ferdi Kadıoğlu'nun transferi için Fenerbahçe ile anlaşma sağladı.

Haberin Devamı

RESMEN AÇIKLANDI

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, "Futbolcumuz Ferdi Kadıoğlu, Premier Lig ekiplerinden Brighton & Hove Albion FC ile transfer görüşmelerini ilerletmek ve sağlık kontrolünden geçmek üzere kulübümüz tarafından izinli bir şekilde İngiltere'ye gidecektir." denildi.

İNGİLİZ BASININDA GÜNDEM FERDİ
Ferdi'nin önemli bir bonservis bedeliyle İngiltere'ye transfer olması Avrupa basınında yankı uyandırdı. İşte transfer yorumları...

CENTRE DEVILS (İngiltere): Brighton, Manchester United'ı yenerek Türk milli futbolcuyu kadrosuna kattı. Fenerbahçe'de ve Avrupa Şampiyonası'ndaki etkileyici performansın ardından Türk oyuncu, M.United'ın sol bek adayları listesinin üst sıralarındaydı.

Avrupa basını bu transferi konuşuyor Mourinho, Ferdi Kadıoğlunu kaptırdı

TUTTO MERCATO (İtalya): Juventus için çok pahalı. Ferdi Kadıoğlu Brighton'a gidiyor. Milli takımıyla 2024 Almanya Avrupa Şampiyonası macerasında çok iyi bir performans sergileyen 24 yaşındaki sol bek için harika bir yatırım.

Haberin Devamı

VOETBAL PRIMEUR (Hollanda): Brighton teknik direktörü Fabian Hürzeler'in daha önce en büyük hedef olarak gösterilen Kadıoğlu'na çok meraklı olduğu bildiriliyor. Genç antrenör, savunma oyuncusunun gelmesi için yönetime baskı yaptı ve bu dileği gerçekleşti.

VOETBAL ZONE (Hollanda): Kadıoğlu geçen yaz harika bir Avrupa Şampiyonası oynadı ve bu da Borussia Dortmund'un ilgisini çekti. Almanlar, Ian Maatsen'in yerine Kadıoğlu'nu transfer etmek istedi ancak Fenerbahçe'nin fiyat etiketini çok yüksek buldu.

TRANSFERMARKT (İsviçre): Fenerbahçe, Kadıoğlu'nun Brighton'a transferini onayladı: Transfer paketi açısından Sacha Boey ile aynı seviyede. Boey'nin geçen Ocak ayında Galatasaray'dan Bayern Münih'e transferinde aynı meblağ elde edilmişti.

KICKER (Almanya): Birkaç haftadır Ferdi Kadıoğlu'nun Premier Lig'e gideceği yönünde söylentiler dolaşıyordu. Şimdi 24 yaşındaki futbolcunun 35,2 milyon avroya mal olması bekleniyor ve bu da onu Süper Lig tarihindeki en pahalı satış yapıyor.

ABOLA (Portekiz): Rekor satış: Mourinho takımın yıldızını Premier Lig'e kaptırdı. Fenerbahçe tarihinin en pahalı satışına imza atacak.