Yepyeni... Atletik, dinamik ve golcü!

Haberin Devamı

Skor tabelası kenarda dursun. Orada sayılar var. Önce sayılamayanları, ama hissedilenleri, düşündürenleri, güven ve endişe verenlere bakalım.
Süper Lig’de geçen sezon dökülen haliyle taraftarları karamsarlığa ve kuşkuya düşüren Beşiktaş, kendini yenilemiş… Ruhunu tazelemiş. Aktif, dinamik, canlı ve heyecanlı kimliğiyle kuşkuyu coşkuya çevirmiş.
Temel nedenler var tabii…  
Çok koşuyorlar. Yardımlaşıyorlar. Oyun alanını küçülterek, takım boyunu kısaltarak oynuyorlar. Savunmanın santra yuvarlağına kadar çıkması, yenilenmenin en somut göstergesi.
Elbette çabuk oyunda arızalar çıkıyor. Topu kaptırıyorlar... Ama kaybettikleri topu çok çabuk geri kazanıyorlar.
Savunmada zaman zaman pozisyon yanlışları yaparak açık veriyorlar. Antalyaspor, Samudio ile iki golü böyle attı.
Beşiktaş’ın öne çıkan karakteri savunma değil elbet. Onlar kendi tarihlerini hücumla yazmışlar. Dün inadına hücum oynadılar. Antalyaspor’un attığı goller de onları buna zorladı. Burada ayrıca kutlanması gereken, Beşiktaş’ın yediği her gole çok beklemeden, bekletmeden reaksiyon göstermesi. Geçen yılın süklüm püklüm hali kolayca unutulabilir artık.
Günün şövalyesi Immobile… Hareketsiz, sakin ve durgun anlamına geliyor. Ama uslu çocuk adı, “usta” golcüye çıkmış. İstanbul’a gol kralı olarak geldi, krallığa yürümeye başladı.
Bronckhorst’un dünkü oyununda tek kahraman yoktu. En başta iki asistli Rasicha… Gedson, Al Musrati, Semih, Emirhan… Anlaşılan o ki Hollandalı teknik adam sadece yeni bir oyun anlayışı teknik ve taktik dokunuşlar yapmamış… Bazı futbolcuların değerini yükseltmiş. Golcülere de bakalım: Immobile’yi anlattık… Rafa Silva ve Muçi, beleşçi golleri atmadılar, topa dokunup caka yapmadılar. Koşarak, yardımlaşarak skor ürettiler. Takdir etmek gerekiyor.
Bu Beşiktaş, bütünüyle farklı, kendine yakışan oyunu oynayan, rakiplerine “geliyorum” diyen bir Beşiktaş… İkili rekabetin sınırlarını genişletecek. Haberiniz olsun.
Antalyaspor ve Alex’e de başarı dileyelim. Kırmızı kartlı Güray’a geçmiş olsun. Ligimizin eski kahramanı Alex şimdi teknik adam yüzüyle çok ciddi, efendi ve dikkatliydi. Kenardan gergin itirazlar sergileyen adamlar yoktu dün iki hocayı da kutlayalım.