FutbolAntalyaspor Víctor Valdés'i transfer edecek mi?

Antalyaspor Víctor Valdés'i transfer edecek mi?

09.07.2015 - 12:04 | Son Güncellenme:

Transferin hızlı takımlarından Antalyaspor, Eto'o ve Ronaldinho'dan sonra bir başka eski Barcelona'lı nın peşinde! Peki Víctor Valdés kimdir? Valdés'in Antalyaspor'a transferi gerçekleşecek mi? İşte Valdés'in Antalyaspor'a transferinin detayları...

Antalyaspor Víctor Valdési transfer edecek mi

Kamerunlu yıldız Samuel Eto'o'yu kadrosuna katan, Ronaldinho'yu transfer etmek için büyük çaba sarfeden Antalyaspor'un hedefindeki son isim kaleci Víctor Valdés.

Haberin Devamı

Transfer döneminin flaş takımı Antalyaspor, dünyaca ünlü bir futbolcuyu daha renklerine bağlamak için harekete geçti. Spor Toto Süper Lig 'in yeni takmının, Barcelona'nın eski kalecisi Víctor Valdés'in peşinde olduğu ortaya çıktı.

Kulüp Başkanı Gültekin Gencer'in, "Eto'o ve Ronaldinho gibi Barcelona'da oynamış bir isimle görüşüyoruz, anlaşmak üzereyiz" açıklamasında, Eto'o ve Ronaldinho ile birlikte Barcelona'da forma giyen 33 yaşındaki kaleciyi işaret ettiği belirtildi.

A Spor'dan Serkan Korkmaz'ın iddiasına göre; Antalyaspor Kulübü, son olarak Manchester United'da forma giyen deneyimli file bekçisiyle görüşmelere başladı ve İspanyol kaleci ile büyük ölçüde anlaşma sağlandı.

Víctor Valdés kimdir?

Haberin Devamı

Tam adı Víctor Valdés Arribas, 14 Ocak 1982 tarihinde dünyaya geldi.

Kariyerinin büyük bölümünü Barcelona'da geçiren Valdés, kulüp tarihinin de en başarılı file bekçilerinden biri olarak görülüyor. Barça forması ile 500 resmi maçtan fazlasında boy gösteren İspanyol kaleci, 6 La Liga ve 3 UEFA Şampiyonlar Ligi'nin de içinde bulunduğu toplam 21 kupa kazandı Barcelona kariyerinde.

Futbolculuk kariyerine 1 Temmuz 1992 tarihinde Barcelona'nın genç takımında başlamıştır. 2 ay sonra ailesiyle Tenerife'ye taşınan Valdés takımdan ayrılmak zorunda kalmasına rağmen 3 sene sonra Katalanlara geri dönmüş ve Barcelona genç takımlarında hızla sınıf atladı.

2002/2003 sezonunun başlarında Arjantinli milli file bekçisi Roberto Bonano'nun arkasında şans bekleyen oyuncu, takımın başına Radomir Antic'in gelmesi ile birlikte daha sık forma bulmaya başladı.

Bir sonraki sezon takımın 1 numaralı kalecisi haline gelen Valdés, 2004/2005 sezonunda neredeyse her maç kaledeki yerini korurken, Katalanların 6 senelik şampiyonluk hasretini bitirmesinde büyük pay sahibi oldu.

2005/2006 sezonunda Valdés takımının La Liga ve UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanmasında rol oynadı. Arsenal'e karşı oynan final mücadelesinde daha sonradan takım arkadaşı olacağı Thierry Henry'nin 2 tane yüzde yüzlük gol pozisyonunu önleyen Valdés adeta kupanın habercisi oldu.

Haberin Devamı

17 Haziran 2007'de La Liga'nın son haftasında da forma giyen Valdés, 38 lig maçının hepsine ilk 11 başlayıp hiçbirinde oyundan alınmayarak, daha önceden bir başka Barcelona'lı kaleci Antoni Zubizarreta'nın eline geçirdiği rekora ortak oldu.

7 Kasım 2007 tarihinde oynanan Glasgow Rangers maçında kalesini gole kapatan İspanyol oyuncu, Barcelona tarihine geçti. Avrupa Kupaları'nda 466 dakika boyunca gol yemeyen Valdés rekor kırdı.

2008/2009 sezonunu 3 kupayla tamamlayan Barcelona'nın UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nde Manchester United'a karşı oynadıkları maçta, Cristiano Ronaldo'nun 2 tane kritik şutunu çıkaran İspanyol file bekçisi, bir anlamda yine kupanın habercisi oldu.

16 Mayıs 2010 tarihinde Valdés 4. La Liga kupasını kaldırdı. Pep Guardiola'nın "Tiki-Taka" futboluyla ünlü takımının 1 numaralı kalecisi olan Valdés, arkadaşlarıyla birlikte 99 puan topladı.

29 Ağustos 2011 tarihinde, Barcelona forması altında 410. resmi maçına çıkan İspanyol file bekçisi, Antoni Zubizarreta'nın da rekorunu egale etti.

Haberin Devamı

2013/2014 sezonu öncesi bitecek olan kontratını yenilemeyeceğini açıkladı Valdés. Böylece 19 sene formasını giydiği dünya devi Barcelona'ya da veda etmiş oldu.

2014/2015 sezonunda Manchester United'la anlaşan İspanyol kaleci, daha çok sakatlığından kurtulmaya çalıştığı için ve De Gea'nın müthiş formu sebebiyle yedek bekledi. Sezon boyunca 5 resmi maça çıktı.

Kariyeri boyunca 535 resmi maça çıkan Víctor Valdés, bu mücadelelerin 238 tanesinde kalesini gole kapattı.

İspanya A Milli Takım formasını 21 kez giyen Víctor Valdés, takımıyla 2010 Dünya Kupası ve 2012 Avrupa Şampiyonası Kupalarını'da kaldırma başarısı gösterdi.

Yazarlar