Trabzonspor’un zamana, santrafora ve lidere ihtiyacı var!

Haberin Devamı

Rapid Wien, kadro kalitesi olarak Trabzonspor’un bırakın ayarında olmayı, yanına yaklaşamaz, ancak bordo-mavili takımın sezon başı olması nedeniyle beklenen, arzulanan seviyede olmaması ve de yeni kurulan bir ekip olması nedeniyle, Avusturya temsilcisi karşısında etkili olamadı, o anlamda karşılaşmanın başından sonuna dek ne yaptığını, nasıl oynanması gerektiğini bilen taraf konuk ekipti. Ekip olmak, takım oyunu oynamak böyle bir şey, uzun zamandır bir arada oynamanın, birbirini tanımanın, tamamlamanın ortaya çıkardığı ürün desek abartmış olmayız.
Evet, Trabzonspor henüz hazır değil, eksikleri var, zamana ihtiyacı var. Benzer durumda olan, benzer durumu yaşayan takımların süreci kolay atlatmaları, ekip ruhunu sahaya yansıtmaları, iyi oynamaları için taraftarının desteğine, morale ihtiyacı olduğunu hazır yeri gelmişken söylemekte fayda var.
Eksikler demişken; Trabzonspor’un santrafora ihtiyacı olduğunu sağır sultan biliyor artık. Bu konuda Trabzonspor yönetimin harıl harıl çalıştığını yedi düvel öğrendi. Ayrıca orta sahada takıma liderlik yapacak, oyunu yönetecek, yönlendirecek lider özelliklere sahip oyuncunun bordo-mavili takıma ilaç gibi geleceğini de söylememize gerek yok!
Sezon başlarında hazır olmayan ekiplerin iş kazalarına uğramaları sürpriz değildir! Geçmiş maçlarda örnekleri çoktur. Dememiz o, Trabzonspor, Rapid Wien karşılaşmasında başına gelmesini istemediği bir durumla karşılaştı. Dedik ya, sezon başı maçları kolay değildir, Avcı’nın yeni ekibi de o zorluğu, o talihsizliği yaşadı. Tüm bunların yanı sıra santraforunun ve orta sahada lider oyuncusunun olmaması; Avusturya temsilcisinin işini daha da kolaylaştırdı…