Oynatma Listesi
DİĞER SPORLAR

Eda Erdem'den büyük jest! Kupayı genç oyuncu Liza Safronova kaldırdı

2024 Kadınlar AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası maçında Fenerbahçe Medicana, Eczacıbaşı Dynavit'i 3-1 mağlup ederek şampiyon oldu. Kupa töreninde kaptan Eda Erdem'Den büyük bir jest geldi. İşte detaylar...

2024 Kadınlar AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası’nda Eczacıbaşı Dynavit’i 3-1 yenen Fenerbahçe Medicana, 5’inci kez kupada mutlu sona ulaştı. Daha önce 2009, 2010, 2015 ve 2022'de şampiyonluğu elde eden sarı-lacivertliler, 2 yıl aranın ardından yeniden kupaya uzandı.

Toplamda 5’inci kez kupayı kazanan sarı-lacivertliler, elde edilen zaferle organizasyonda 5’er kez ile en çok şampiyonluğa ulaşan 3 ekipten biri oldu. 2009’dan bu yana gerçekleştirilen ve bu yıl 14’üncüsü düzenlenen organizasyonda Eczacıbaşı Dynavit, VakıfBank ve Fenerbahçe Medicana’nın 5’er şampiyonluğu bulunuyor.

EDA ERDEM'DEN BÜYÜK JEST

Mücadele sonrası sarı-lacivertli ekibin efsane kaptanı Eda Erdem'Den büyük bir jest geldi. Eda Erdem kupayı genç oyuncu Liza Safronova'nın kaldırmasını istedi.

Fenerbahçe’de tüm takım şampiyonluk kupasının genç oyuncu Liza Safronova'nın elinde havaya kalkmasının ardından büyük sevinç yaşadı.

'ELİM AYAĞIM TİTREDİ'

Kupa töreni sonrası duygularını aktaran Liza Safronova, şu sözleri dile getirdi:

Kupayı kaldırırken elim ayağım titredi. Soyunma odasından çıkarken Eda Abla ‘Liza sen gel, kupayı sen kaldıracaksın dedi.’ Böyle bir jest yaptığı için ona çok teşekkür ediyorum.

GELENEK DEVAM ETTİ

Milli voleybolcu Eda Erdem daha önce de kupayı kaldırma görevini Melissa Vargas, Arina Fedorovtseva ve Ana Cristina'ya vermişti.

KARİYERİNİN 19. KUPASI

Şampiyonlar Kupası ile birlikte Eda Erdem Fenerbahçe kariyerinde 19. kez kupa sevinci yaşadı. Sarı-lacivertli ekibin kaptanı sarı-lacivertlilerde 1 Şampiyonlar Ligi, 1 CEV Kupası, 1 Dünya Kulüpler Kupası, 7 Sultanlar Ligi, 5 Şampiyonlar Kupası ve 4 Kupa Voley kazanma başarısı gösterdi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER