Siyaset ‘Yetki versinler sivil ayağı buluruz’

‘Yetki versinler sivil ayağı buluruz’

18.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, FETÖ’nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması için çağrı yaparak, “Bunları bulun diyoruz. Bulamıyorlarsa bize yetki versinler biz buluruz bunları. Bizdekileri biliyordum, hadi güle güle dedim” açıklaması yaptı.

‘Yetki versinler sivil ayağı buluruz’

Gazetecilerle önceki akşam yemeğinde bir araya gelen Bahçeli, özetle şöyle konuştu:

Haberin Devamı

HÜKÜMETİ KİMLE KURACAKLARDI?: Şu an müebbet cezası almış Silivri ve Sincan Cezaevi’nde bulunanlar eğer başarılı olsaydı ne olurdu? Şunu soruyoruz: Hükümeti kimle kuracaklardı, Cumhurbaşkanları kim olacaktı, başbakanları kim olacaktı? Yurtta Sulh Konseyi’nin sivil unsurları kimler olacaktı? Bunlar hangi partide varsa ortaya çıkarın diyoruz. FETÖ’nün uzantısı siyasi ayağı, bunlar olsa gerektir diyoruz. Kim bunlar kardeşim? CHP’nin içinde varsa çıkarın, MHP’nin içinde varsa çıkarın, bürokraside varsa çıkarın, sağdan soldan görevlendirilmişler varsa çıkarın. Ben kimsenin adını vermiyorum. Bizdekileri biliyordum hadi güle güle dedim. Yoksa CHP’nin kuracağı komisyonun üç üyesiyle bu iş olmaz. Şimdi çok çok konuşan Faik Öztrak; soruyorum İlhan Öztrak neyin olur acaba? 12 Eylül’de Devlet Bakanı İlhan Öztrak değil miydi? 12 Eylül başarılı olunca bunlar hükümet oldu. Şimdi siyasi ayağı sorup duruyorsun Faik Öztrak. Yahu şu amcana bir bak bakalım, kimdir. Bu siyasi ayak mıdır, yoksa başka bir ayak mıdır?

Haberin Devamı

SİYASİ KANAT NEREDE?: Bize soracağınıza şu anda Sincan’da yatan 40’ın üzerinde orgeneral, tuğgeneral, korgeneral var, onlara sorun. Sivil kadrodan yararlanacak mıydınız? Yurtta Sulh Konseyi’nin asker kesimi bugün Silivri’de, Sincan’da. Peki sivil bölümü nerede? Çankaya’da mıdır, Bahçelievler’de midir, İstanbul’da mıdı? Neredeyse bulun diyoruz. Siyasi kanadı nerede? Bunları bulun diyoruz. Bulamıyorlarsa bize yetki versinler biz buluruz bunları.

KILIÇDAROĞLU’NA SUÇ DUYURUSU: (Dosyayı göstererek) Şu gördüğünüz dosyada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhuriyet başsavcılarına suç duyurusu olabilecek konular üzerindeki ifadeleri bulunuyor. Mesela demiş ki, “YPG ve PKK bize mi saldıracaktı?” Ne demek bu? Sana saldırmayacaksa devlete saldırmasını makul mü görüyorsun? Sonra Kılıçdaroğlu, “Demirtaş’ın hapiste ne işi var?” demiş. Doğru hapiste ne işi var? Tiyatro dururken orada ne işi var? Kılıçdaroğlu, 3 Nisan 2017 tarihinde İstanbul medya temsilcileriyle yaptığı konuşmada şunları söylüyor; “ByLock’çu vekiller açıklansın. AKP’de 120, 180 arasında ByLock kullanan var.” Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu, 120 ile 180 arasındaki ByLock’çuları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na götür, ver. Eğer vermiyorsan biz sana suç duyurusunda bulunacağız, gel tıpış tıpış ayaklarınla bunların isimlerini ver diyeceğiz. (Ne zaman suç duyurusunda bulunacaksınız) Soğukların geçmesini bekliyoruz.

Haberin Devamı

ERKEN SEÇİME HAZIRLANIYORLAR: Erken seçime bizim dışımızda, AKP’nin dışında çok ciddi hazırlık yapanlar var. Haziran ayından sonraki her pazar günü erken seçim yapılır diyerek birbirlerine destek verenler var. Yeni kurulacak partileri aralarına alanlar var. Biz kaya gibi Cumhur İttifakı olarak yolumuza devam ediyoruz.

Akşener’e Esad tepkisi: Bu kadar hevesli birisini görmedim

Bahçeli, CHP ve İYİ Parti’nin Beşar Esad ile doğrudan görüşülmesi çağrısında bulunmasına “Benim tanıdığım Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu çağrılara uyarak Esad denilen cani ile oturup görüşeceğine ihtimal vermiyorum. İdlib meselesi çözülmelidir. Esad ile bir yere varması mümkün değil” dedi. Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Esad’la görüşebileceğini söylemesiyle ilgili olarak da “Valla isabet olur. Bu kadar hevesli birisini de görmedim yani. Esad’a da çok yakın, yani gidebilirler. Çok uzak değil Reyhanlı’dan sonra Halep, sonra Şam, Esad orada” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bahçeli’ye teşekkür ziyareti

MHP lideri Bahçeli, Türkiye’nin yerli otomobilini üreten TOGG heyetini kabul etti. Heyette yer alan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, Türkiye’nin Otomobili’ne verdiği destekten dolayı Bahçeli’ye teşekkür etti.