Siyaset ‘Yerelde ittifak farklı olur’

‘Yerelde ittifak farklı olur’

07.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Yerelde ittifak farklı olur’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün topladığı Merkez Yönetim Kurulu toplantısında yerel seçimde ittifak ve af teklifi konusunda çarpıcı değerlendirmeler yaptı. Yasal mevzuat açısından yerel seçimde resmi bir ittifakın olamayacağına dikkat çeken Bahçeli, yerel seçimin doğası gereği ittifakın farklı olduğunu, adayların kendi destek arayışları nedeniyle bir ilçe için iyi, diğeri için kötü sonuçlar doğurabileceğini kaydetti. MHP’nin 4 ayaklı yerel seçim stratejisini tekrar anlatan Bahçeli, İstanbul, Ankara ve İzmir ile Doğu ve Güneydoğu’da HDP’nin elindeki belediyelerin kazanılması gerektiğini, MHP’nin Türkiye’nin bekası için bu konuda elini taşın altına koyacağını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuya sıcak yaklaştığını anımsatan Bahçeli, önümüzdeki süreçte bir temasın olabileceğini, bu görüşmenin ardından bir çok şeyin netlik kazanacağını belirtti.

Haberin Devamı

Edinilen bilgilere göre af konusuna değinen Bahçeli, teklifi Meclis açılır açılmaz TBMM Başkanlığı’na vereceklerini dile getirdi. 110 bin kapasiteli cezaevlerinde 264 binden fazla tutuklu ve hükümlü bulunduğunu belirten Bahçeli, istatistikleri detaylı şekilde aktardı. Cezaevlerinde insanlık dışı bir ortam oluştuğunu, koğuşlarda üç vardiya halinde uyku uyunabildiğini dile getiren Bahçeli, geçmişteki ölüm oruçları sonrasında çıkan cezaevi isyanlarını anımsatarak yeni isyanlar çıkabileceği uyarısında bulundu.

Bahçeli, af konusunun Alaattin Çakıcı üzerinden tartışılmasını eleştirdi. Hastaneye kaldırılan Çakıcı’yı ziyaretinden normal bir şey olamayacağını belirten Bahçeli’nin “Çakıcı’ya sahip çıkmayacağız da kime sahip çıkacağız. Kendisi bir ülkücü şehidimizin evladıdır” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

‘FETÖ de affedilir’

Bahçeli, Cumhurbaşkanı’nın af konusundaki değerlendirilmeleri konusunda da, devlete karşı işlenen suçların affedilmesi, diğerlerinin kapsam dışında bırakılması ayrımını doğru bulmadığını anlattı. FETÖ’nün de devlete karşı suç işlediğini anımsatan Bahçeli, “O zaman onlar da affedilir” dedi.

Bahçeli, ayrıca Başkanlık Divanı’nda boş bulunan iki genel başkan yardımcılığı görevine İsmail Faruk Aksu ile Hidayet Vahapoğlu’nun, Genel Sekreter Yardımcılığı’na ise Kadir Şekerci’nin seçildiğini kaydetti.