SiyasetUludere çıkarması

Uludere çıkarması

14.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, geçen yıl aralık ayında Irak sınırındaki hava operasyonunda ölen 34 kişinin yakınlarını Anneler Günü’nde ziyaret etti

Uludere çıkarması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Gülyazı köyüne giderek, 28 Aralık 2011 gecesi Irak sınırındaki hava operasyonunda ölen 34 kişinin yakınlarına Anneler Günü’nde baş sağlığı diledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kadın Kolları Genel Başkanı Deniz Pınar Atılgan’la önceki gün Şırnak’a gelen Selvi Kılıçdaroğlu, geceyi ilçe merkezinde geçirdi. Dün sabah Gülyazı köyüne giden Selvi Kılıçdaroğlu ve yanındakilere, CHP Şırnak İl Başkanı Çınar Öktem ile partili kadınlar da eşlik etti.

Haberin Devamı

Gülyazı köyü’nde 34 kişinin toprağa verildiği mezarlık yolunda duran Selvi Kılıçdaroğlu ve yanındakileri köylüler karşıladı.

Köylü kadınlar mezarlığa girerken de ellerinde hava operasyonunda ölenlerin fotoğraflarını tutan Gülyazılı kadınlar tarafından karşılandı. Kadınlar, Selvi Kılıçdaroğlu ile konuşurken, olayının aydınlatılmamasına tepki göstererek, “Biz tazminat istemiyoruz. Bu olayın aydınlatılması ve çocuklarımızın katillerin bulunmasını istiyoruz” dedi.

‘Sözün bittiği yer’

Selvi Kılıçdaroğlu ve heyette bulunanlar daha sonda 34 kişinin mezarlarını ziyaret ederek dua etti. Burada kısa bir açıklama yapan Selvi Kılıçdaroğlu, “Sözün bittiği yer burası. Diyecek bir şeyimiz yok bu insanlara. Onları teselli edecek hiç bir şey denemez. Biz olayın takipçisi olacağız. Zaten bunun için buraya geldik. Bu insanları teselli edemeyiz. Faillerin bulunması zaten hükümetin görevidir” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler de mezarlık çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Anneler Günü’nü CHP olarak Uludere’de 34 çocuğunu kaybetme acısını yaşayan annelerle geçirmek istediklerini belirten Birgül Ayman Güler, şunları söyledi:

‘Kapansın istiyorlar’

“Çünkü CHP burada yaşanan şeyi ne kaza, ne ecel diye görüyor. Bu olayın ortaya çıkarılması için elimizden geleni yapacağız. Bugün burada olma nedenimiz de bu kararlılığımızın ta kendisidir. Acılı anne ve babaları hep beraber gördük. Ne yazık ki burada gerçeklere yakından tanık olduk. Ailelere 20’şer bin lira resmi ödeme, 100’er bin lira da Başbakanlık gizli kasasından ödeme teklifi yapıldığını öğrendik. Acılı aileler elbette kendilerine yakışanı yapıp bu teklifi reddettiler. Siyasi iktidarın, bu cinayetin üstünü aileleri satın olarak, adeta kan parası ödeyerek örtemeyeceğini, buradan ailelerle birlikte bir kez daha söylüyoruz.

Biz annelerin acısına ortak olarak siyasi iktidarın siyasal cinayetin hesabını vermeye ve neden kaynaklandıysa bu sorunu ortaya çıkarmaya davet ediyoruz. Eğer bunu yapmaya direnirse peşini de bırakmamaya söz veriyoruz.”

KEŞFETYENİ
Kanseri yenmişti! Ünlü şarkıcı son halini paylaştı
Kanseri yenmişti! Ünlü şarkıcı son halini paylaştı

Cadde | 24.04.2025 - 10:02

Kanserle mücadelesini kazanan şarkıcı Şimal, eski günlerine kavuşmak için gün sayıyor.

Yazarlar