SiyasetTürk heyetinden ABD’de yoğun temas

Türk heyetinden ABD’de yoğun temas

09.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk heyeti dün ABD Dışişleri Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı yetkilileriyle görüştü. ABD Dişişleri Bakanlığı görüşmelerde Rahip Brunson konusu dahil birçok meselenin ele alındığını açıkladı

Türk heyetinden ABD’de yoğun temas

Türkiye ile ABD arasındaki mevcut sorunların çözümüne yönelik ABD’ye gelen Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal’ın da aralarında olduğu 9 kişilik Türk heyeti, ABD Dışişleri Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı yetkilileriyle görüştü.

Haberin Devamı

Sabah saatlerinde ABD Dışişleri Bakanlığı’nda Amerikalı yetkililerle yapılan ve yaklaşık 50 dakika süren görüşmenin ardından Türk heyeti, Beyaz Saray’ın hemen yanında yer alan Hazine Bakanlığı’na geldi.

Heyet, ABD’li yetkililerle görüştü. Türk heyetinin temaslarına Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç da eşlik etti.

Görüşmelerde İzmir’de terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla ev hapsinde bulunan ABD’li papaz Andrew Craig Brunson konusu ve ABD’nin Türkiye’ye yaptırım kararının ağırlıklı olarak ele alındığı kaydedildi.

Görüşmeler sürüyor

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türk heyeti ile ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı John Sullivan’ın başkanlığını yaptığı Amerikan heyeti arasındaki görüşmeye ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Yapılan kısa açıklamada, “Türk yetkililerle ilave görüşmeler yaptık. Görüşmeler devam ediyor” ifadesine yer verildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türk heyetinin Washington’daki temaslarıyla ilgili yaptığı ikinci açıklamada, Amerikalı Papaz Brunson konusu da dahil ikili ilişkileri ilgilendiren birçok meselenin ele alındığını bildirdi.

Türk heyetinden ABD’de yoğun temas

Brunson’ın sokağında güvenlik önlemleri

İzmir’de FETÖ/PDY ile terör örgütü PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla tutuklanan, sağlık sorunları gerekçe gösterilerek, cezası ev hapsine çevrilen ABD’li rahip Andrew Craig Brunson’ın evinin bulunduğu Alsancak semtindeki Işılay Saygın Sokak’ta güvenlik önlemleri sürüyor. Motorize polis ekipleri, sokakta devriye gezerken, Özel Harekat polisleri de evin önünde bekliyor. Polisler, şüphelendikleri kişilerin üzerinde ve araçlarda arama yapıyor. İZMİR DHA