Siyaset ‘Teröristleri korumak gibi bir görevimiz yok’

‘Teröristleri korumak gibi bir görevimiz yok’

29.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam eşi Emine Erdoğan ile birlikte, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier tarafından onurlarına verilen akşam yemeğine katıldı.

‘Teröristleri korumak gibi bir görevimiz yok’

Yemekte Steimeier’in ardından bir konuşma yapan Erdoğan, Almanya ile yaşanan bazı sıkıntıların tamamen geride bırakıldığına inandığını söyledi. Steinmeier’in Türkiye’ye yönelik eleştirilerine sert yanıt veren Erdoğan, şunları kaydetti: “Görüyorum ki yanlış bir bilgilendirme var. Bu bilgilendirmeyi düzeltmek benim de Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olarak görevimdir. Herhalde teröristleri korumak gibi bir görevimiz yok. Eğer benim ülkemde teröre bulaşıyorsa birileri, bu hangi sınıftan olursa olsun bizim hukukumuz onu cezalandırıyorsa, yargı makamları da bunun gereğini yapar. Bu Almanya’da da olsa böyledir. Bakın benim ülkemde, AB’de terör örgütü olarak kabul edilen PKK’nın, şu anda Almanya’da binlerce mensubu elini kolunu sallayarak dolaşmaktadır. Yeri geldiği zaman, terör örgütünün başının posterleri ile beraber Almanya’nın devasa caddelerinde gösteriler yapmaktadır. Aydınlar deniliyor, bu aydınların tanımını yapmak lazım. Gazeteci deniliyor, bu gazeteci eğer teröre bulaşmışsa ve Türk yargısı bunu mahkum etmişse bunu savunabilir miyiz? İşte bunlardan bir tanesi de 5 yıl 10 aya mahkum olmuş olan bir güya sözde gazetecidir ve o sözde gazeteci bir boşluktan yararlanarak kaçmış ve Almanya’ya sığınmıştır. Şu anda Almanya’da ve kendisi el üstünde tutulmuştur. Benzer bir şey acaba burada yapılıp da Türkiye’ye kaçmış olsa; bakın kendileri bizden 3 tane 5 tane 6 tane gazeteciyi istediler. Bizim buna karşı ne yaptığımızı gayet iyi biliyorlar. Biz onların yaptıklarını yapmadık. Yargımız bu konuda elinden geleni yaparak, iki tanesinin bir tanesi tutuksuz yargılanmak üzere bir tanesi ise bırakılmıştır.”

Haberin Devamı

‘Küresel barışa tehdit’

Erdoğan şöyle devam etti: “FETÖ terör örgütü yüzlerce, binlercesi şu anda ne yazık ki Almanya’da elini kolunu sallayarak dolaşıyor. Biz bunları şimdi konuşmayacak mıyız? Ben aslında bunları bu akşam konuşmak istemezdim, fakat sayın Başkan bunları dile getirince, ben bunu konuşmak zorunda kaldım. Keşke konuşmaz olaydım. Halbuki bunları biz aramızda konuştuk. Tekrar burada bunları konuşmaya gerek yoktu, çünkü bu sofrayı ben bir muhabbet sofrası olarak görüyordum. Tabii Avrupa’nın geleceği ile toplumsal barışını tehdit eden bu tür akımlar, bu tür yaklaşımlar ister istemez bizleri de birer demokratik hukuk devleti olarak bu adımları atmaya mecbur etmektedir.”

Erdoğan’ın jesti alkış aldı

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yemekte, Alman devlet adamı Bismarck’ın sözü olan “Türklerin ve Almanların birbirlerine sevgileri hiç bir zaman sarsılmayacak kadar köklüdür” ifadelerini hem Türkçe hem de Almanca okudu. Erdoğan’ın bu jesti davetliler tarafından yoğun alkış aldı.