Siyaset Sürpriz görüşmede yoğun gündem

Sürpriz görüşmede yoğun gündem

01.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı kapsamında seçimlere birlikte girilen MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Erdoğan’ın açıklanan programında yer almayan sürpriz görüşme, öğle saatlerinde gelen program güncelleme ile duyuruldu. Baş başa görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.

Sürpriz görüşmede yoğun gündem

Dünkü görüşme talebinin Erdoğan’dan geldiği öğrenildi. Görüşmenin MGK toplantısından bir gün sonraya gelmesi dikkati çekti. MGK bildirisinde de yer alan terörle mücadele ve ABD ile yaşanan gerilime ilişkin Erdoğan’ın Bahçeli’ye bilgi verdiği kaydediliyor. Terör örgütü YPG ile Suriye rejimi arasındaki anlaşma doğrultusunda İdlib’deki son durum, Kuzey Irak’ta terörle mücadele faaliyetleri değerlendirilirken Bahçeli’nin “Suriye’de taviz verilmemeli. Gerekirse yeni operasyonları gündemine alıp uygulamalıdır. Bu konuda bizim hükümete desteğimiz her zaman olduğu gibi tamdır” dediği bildirildi. Erdoğan’ın istihbarat ve güvenlik birimleri dahil Türkiye’nin bölgede dikkatli olduğunu, Membiç başta olmak üzere İdlib’te de kontrollü hareket ettiğini dile getirdiği kaydedildi.

Haberin Devamı

FETÖ ve PKK’ya yönelik yurt içi ve yurt dışında devam eden terörle mücadele operasyonlarının da görüşmede konuşulduğu ifade edildi.

Görüşmede, rahip Brunson ekseninde Türkiye ile ABD arasında gerilen ilişkiler de gündeme geldi. Bahçeli’nin ABD’nin Türkiye’yi bir müstemleke gibi görerek açık açık tehdit etmesinin kabul edilemeyeceğini belirttiği ve “Bir rahip üzerinden ABD’nin tehdidi kabul edilemez. Yaptırım tehditlerine karşı direnilmeli” ifadelerini kullandığı dile getirildi. Erdoğan’ın da ABD’ye gerekli yanıtın verildiğini belirterek, olası yaptırımlara karşı Türkiye olarak ne yapılabileceği konusunda çalışmaların da sürdüğünü aktardığı kaydedildi. Erdoğan’ın ABD yönetiminden gelen farklı açıklamalara da dikkat çektiği bildirildi. ABD ile yaşanan gerilimde hükümete “desteğimiz tam” diyerek tavrını ortaya koyan Bahçeli’ye Erdoğan’ın teşekkür ettiği de belirtildi.