SiyasetSon dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BBP'ye ziyaret

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BBP'ye ziyaret

14.04.2022 - 13:12 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüştü. Bir saat süren görüşmeyle ilgili konuşan Destici, "Cumhur İttifakı'nda tereddüt yok, 3 parti olarak yola devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğandan BBPye ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'yi ziyaret etti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mustafa Destici'yi ziyaret etmek üzere saat 13.50'de BBP Genel Merkezi'ne geldi. Destici, genel merkezin kapısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partiye girişi sırasında sokaktaki bazı vatandaşlar da sevgi gösterisinde bulundu. 

Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğandan BBPye ziyaret

GÖRÜŞME 1 SAAT SÜRDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin görüşmesi sona erdi. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. 

Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğandan BBPye ziyaret


DESTİCİ'DEN HEDİYE

Görüşmede, BBP lideri Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Osmanlı dönemi ipek üzeri ayetlerle çevrelenmiş gümüş sırma el işçiliği ile padişah 2'nci Abdülhamit tuğralı 150 yıllık pano hediye etti. Görüşmenin ardından Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aracına kadar uğurladı. Bu sırada Erdoğan ve Destici, birlikte basın mensuplarına poz verdi.

DESTİCİ'DEN AÇIKLAMA

Görüşmeyle ilgili açıklama yapan BBP Genel Başkanı Destici, "Cumhur İttifakı'nda tereddüt yok, 3 parti olarak yola devam ediyoruz. Biz bu ittifakın güçlenerek devam etmesinden yanayız, sağlam bir şekilde Cumhur İttifakı'nın içindeyiz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

2023 STRATEJİSİ MASADA

İki lider son temaslarını geçtiğimiz yıl Ekim ayında yapmıştı. Erdoğan - Destici ikilisinin gündeminde 2023 seçimlerinin çalışmaları oldu. Destici, 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı içinde kendi adı, amblemleri ve adaylarıyla gireceklerini açıklamıştı.

Son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğandan BBPye ziyaret

SEÇİM KANUNDAKİ DEĞİŞİKLİK KONUŞULDU

Erdoğan - Destici ikilisi Cumhur İttifakı'nın yapısını ve 2023 stratejisini müzakere etti. Destici yüzde 10'dan yüzde 7'ye düşen seçim barajının daha da aşağı çekilmesini istiyordu. Liderlerin seçim kanununda yapılan değişiklikle ilgili de değerlendirmelerde bulunduğu belirtildi.