SiyasetSon dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya Başbakanı ile görüştü

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya Başbakanı ile görüştü

14.04.2022 - 18:57 | Son Güncellenme:

Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya Başbakanı Karl Nehammer ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Ukrayna-Rusya savaşı başta olmak üzere bölgesel konular ve Türkiye-Avusturya ilişkileri ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Ukrayna’daki savaşta insani dramı sona erdirmek ve ateşkesi sağlamak adına her fırsatın değerlendirilmesi, barış görüşmelerinde ilerlemek için İstanbul Süreci’nin desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Barışçıl çözümden yana gayretlerine devam edeceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, savaşı bir an önce bitirmek amacıyla Türkiye’nin oynadığı rolden sitayişle bahsetmesi ve İstanbul Süreci’ni desteklediğini belirtmesi dolayısıyla Avusturya Başbakanı Nehammer’e teşekkür etti.

GÜVEN MEKTUPLARINI KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Tayland, Mali, Yemen ve Yeni Zelanda büyükelçilerinin güven mektuplarını kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tayland Büyükelçisi Apirat Sugondhabhirom, Mali Büyükelçisi Issa Ousmane Coulibaly, Yemen Büyükelçisi Mohamed Saleh Ahmed Turiq ve Yeni Zelanda Büyükelçisi Zoe Coulson-Sinclair'i ayrı ayrı kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabul töreninde büyükelçiler tarafından Erdoğan'a güven mektubu sunuldu. Daha sonra büyükelçiler ve beraberindekiler, Erdoğan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.