Siyaset‘Rusya Günü’ kutlamasında Büyükelçi üniforma giydi

‘Rusya Günü’ kutlamasında Büyükelçi üniforma giydi

12.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya Günü nedeniyle, Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği önceki akşam bir resepsiyon verdi. Geçmiş yıllarda geniş katılımla kutlanan resepsiyon bu yıl Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın gölgesinde kaldı. Resepsiyona, hükümeti temsilen Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal katıldı.

‘Rusya Günü’ kutlamasında Büyükelçi üniforma giydi

Aydın Hasan - Büyükelçilik; Rusya’nın hasım ülkeler listesinde bulunan ABD, Almanya, Kanada, Yunanistan, Bulgaristan gibi geniş bir yelpazeyi oluşturan ülkelerin Ankara’daki diplomatik misyon temsilcilerini resepsiyona davet etmedi. 

Haberin Devamı

“Bu sene giymeye karar verdi” 

Bu nedenle resepsiyona, Batılı ülkelerin diplomatik misyonlarından katılım olmadı. Resepsiyonda, daha çok Latin Amerika, Afrika, Kafkasya, Orta Asya ülkelerinden diplomatik temsilciler göze çarptı. Katılanlar içinde; Çin, Kuveyt, Küba, Kazakistan, Venezuela, Lübnan, Küba, Özbekistan, Bangladeş, Pakistan, İran, Meksika, Türkmenistan, Belarus, Sırbistan, Brezilya gibi ülkelerin büyükelçileri dikkati çekti. 

2002 Ocak ayında basında, Rusya Devlet Başkanı Putin’in “nizam ve intizam” yönetim modelini yerleştirme amacıyla Rus diplomatlarına “Men in Black” filmindekine benzer üniforma giydireceğini ilan ettiği haberi yer almıştı. Rus Büyükelçiler, geçmiş resepsiyonlarda klasik tarzda takım elbise giyiyorlardı. Ancak, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, bu yılki kutlamada ilk kez diplomat üniformasını giydi. Büyükelçilik yetkilileri; “Üniforma yeni değil aslında, Rusya’da büyükelçilerin üniforması hep vardı. Büyükelçimiz bu sene giymeye karar verdi” dedi. 

Haberin Devamı

Daha önce de Rusya’nın Yeşil Burun Adaları Büyükelçisi Natalya Poklonskaya, diplomatik üniformalı fotoğrafını 2021 Kasım’da paylaşmıştı.