SiyasetÖnce krem, sonra tuzlu ve sirkeli su

Önce krem, sonra tuzlu ve sirkeli su

05.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Yürüyüşü’nde atımlar artıkça kalabalık da artıyor. Üstelik çöl sıcaklarına rağmen...

Önce krem, sonra tuzlu ve sirkeli su

Günde kilometrelerce yol kat eden kortejde genci yaşlısı binlerce kişi, yakıcı asfalt sıcağında ter su içinde hedefe; yani Maltepe’ye ilerliyor. Peki kortejdekiler kavuran sıcağa karşı nasıl önlem alıyor?
Yürüyüşe katılanların çoğu serinlemek için başlarına su döküp kıyafetlerini sık sık ıslatarak yolu adımlıyor. Enseyi de koruyan şapkalar oldukça revaçta. Molalarda da ayakların yorgunluğu tuzlu su dolu leğenlerle gideriliyor. Aynı yöntemleri yürüyüşü ilk günden beri takip eden milletvekilleri de uyguluyor.
‘Bodrum yanığı değil’
Mesela Mahmut Tanal. İki ayağında daha önce ameliyat olmasına rağmen ‘Adalet Yürüyüşü’nü ilk günden beri takip eden CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “Akşamları kaldığım yere leğen getiriyorum ve leğenin içine de kaya tuzu koyuyorum. 45 dakika ayaklarımı leğende bekleterek tüm günün yorgunluğunu atmaya çalışıyorum” diyor.
İlk günden beri yürüyüşü takip eden milletvekillerinden biri de Aykut Erdoğdu. Yürüyüşe katılımın oldukça yüksek olduğunu belirten Aydoğdu, “Yürürken sıcaklığın dışında, kat ettiğimiz mesafe de fazla olduğu için ayaklarımızda sorun yaşıyoruz. Bu duruma da sağ olsun halkımız kayıtsız kalmadı. Türkiye’nin dört bir yanında ayaklara iyi geldiği düşünülen binbir çeşit krem bizlere gönderildi. Bunları kullanıyoruz. Bir de eskiden Bodrum yanığı ve amele yanığı vardı. Şimdiyse, ‘Adalet Yanığı’ var” diyor. ‘Adalet Yürüyüşü’nü takip eden isimlerden biri de 55 yaşındaki yazar İhsan Eliaçık.
Eliaçık, “Sabahları yürüyüşe başlamadan önce güzelce kremleniyorum. Molalarda ayaklarımı tuzlu ve sirkeli suya koyuyorum böylelikle gün boyu şişen ve su toplayan ayaklarımı iyice dinlendiriyorum” diyor.
Sıcağa aldırmıyor
Bodrum’dan yürüyüşe katılan 57 yaşındaki Nesrin Şenol ise, “Organizasyon o kadar iyi ki güneşten korunmaya gerek yok. Tüm dinlenme alanlarında her şey düşünülmüş. Tek yapılması gerek iyi kremlensinler bir de şapka taktılar mı her şey tamamdır” diyor.