SiyasetMustafa Kemal de bölücü müydü?

Mustafa Kemal de bölücü müydü?

20.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Erdoğan ‘Kürdistan’ ifadesini eleştirenlere aynı kelimeyi kullanan Mustafa Kemal’i örnek gösterdi, genel af çıkacağı söylentisine ise ‘Ben hayallerimi anlatıyorum’ yanıtı verdi

Mustafa Kemal de bölücü müydü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da “Kürdistan” ifadesini kullandığı için kendisine eleştirenlere ilk Meclis’in zabıtlarıyla yanıt verdi ve Mustafa Kemal’i örnek gösterdi. Başbakan, Diyarbakır’da söylediği “Cezaevleri boşalacak” sözlerinden sonra başlayan genel af çıkacağı söylentisini de “Ben hayallerimi anlatıyorum” diye yalanladı.
Başbakan Erdoğan, dün Ak Parti grup toplantısında özetle şunları söyledi:
- HAZRETİ ADEM’LE BAŞLADI: Diyarbakır’da tarihi günler, anlar yaşadık. Bizim için tarih, Hz. Adem’in yeryüzüne indirilmesiyle başlamıştır. Bu milletin tarihi 12 Eylül 1980’de, 27 Mayıs 1960’da, bundan 100 yıl, 200 yıl önce başlamadı. Milletin tarihini 27 Mayıs’ın, 12 Eylül’ün darbecileri değil, Alparslan’dan Fatih’e, Kanuni’den Yavuz Selim’e, Abdülhamit’ten Mustafa Kemal’e kadar yüzlerce, binlerce, milyonlarca kahraman yazmışlardır.
- ZABITLARDA VAR: CHP, MHP yöneticileri, ilk Meclis, gizli celse zabıtlarında karşı çıktıkları şeyi görecekler. Gazi Mustafa Kemal’in nutuklarında görecekler. Kürt, Kürdistan kelimesini, o Meclis zabıtlarında görecekler. Anasır-ı İslam kavramını, görecekler. Osmanlı’ya gittikleri zaman doğu, güneydoğunun, Kürdistan eyaleti olduğunu görecekler. Hop oturup hop kalkıyorlar. Peki, Mustafa Kemal de mi bölücü? ‘Kürdistan’ kelimesini kullanan, o zamanın bütün Meclis mebusları da mı bölücüydü? ‘Kürt damadımız var‘ diyen merhum Alparslan Türkeş de mi bölücüydü?
- ULAN HEPİNİZ ORADAYDINIZ BE: İçeriye girene Şivan Perwer veya Kürt olarak değil, herkes insan, sanatçı, vatanından 38 yıldır uzakta olan biri olarak bakıyordu. Ahmet Kaya’ya ödül töreninde, biliyorsunuz, saldırdılar. Kimler saldırdı? Gezi Parkı’nda bize saldıranlar kimlerse, onlar orada da Ahmet Kaya’ya saldırdı. O gün Ahmet Kaya’ya saldıran sanatçıların bir kısmı şimdi diyor ki ‘o esnada tuvaletteydim’, birisi diyor ki ‘ben o esnada dışarıdaydım’. Ulan hepiniz oradaydınız be, hepiniz oradaydınız. Hepinizin artık kaybedilemeyecek o kamera kayıtlarından resimlerinizi biz izliyoruz, görüyoruz. Millet de görüyor. Dürüst olun, dürüst. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Sizin de artık mumunuz söndü. Hepinizi görüyoruz. Ne olduğunuz meydanda.
- ATATÜRK’ÜN RESMİ: (TİKA’nın birçok ülkede yaptığı Osmanlı eserleri ile ilgili fotoğraf ve resimler göstererek). Ama Türkiye’deki ‘yok ben medyanın amiraliyim, bilmem nesiyim’ diyenler bunları görmüyor. Bunları görsenize. CHP lafını yapar, biz uygulamasını yaparız. Onlar Gazi Mustafa Kemal’in resmini Türk Lirası’nın üzerinden çıkarır, İnönü’nün resmini koyar.Posta pullarının üzerinden Atatürk’ün resmini kaldırdılar, İnönü’nün resmini koydular, sınıflardan Atatürk’ün resmini kaldırdılar, İnönü’nün resmini koydular, bunu CHP yaptı.
- YOK ÖYLE 25 KURUŞA SİMİT: İşte buyurun anayasa meselesi. Biz bütün inceliğimizle her türlü desteği verdik. Bakıyorsun, 26 milletvekiliyle çıkıyor, ‘biz olmazsak Anayasa olmaz’ diyor. Böyle bir anlayış, böyle bir mantık olabilir mi? Faturayı Ak Parti’ye kesmeye çalışıyorlar. Yok öyle 25 kuruşa simit ya. Sayın Meclis Başkanı artık buna dayanılamayacak hale geldiği için o da ister istemez dün orada bir tavır koydu. Şimdi biz mektubunu bekliyoruz.
- ADAYLAR HAFTAYA: 30 Mart seçimleri için aday belirleme çalışmalarımız devam ediyor. Büyük ihtimalle önümüzdeki haftadan itibaren aday açıklamalarına başlayacağız.

Haberin Devamı

‘Kızılderililere biz su götürdük’
Başbakan Erdoğan, grup toplantısında dünyanın pek çok ülkesi ve kentinde tarihi eserlerini restore ettiklerini anlattı. Erdoğan, Azerbaycan’da, Bosna Hersek’te, Gazze’de, Somali’de, Sudan’da, Pakistan’da, Etiyopya, Nijer’de TİKA eliyle projeler yapıklarını anlatarak şöyle dedi:
“Kongo’da Pigmeleri bulduk. ABD’de Oregon’da 5 bin kişiye su temin edecek depo ve tesisatın kurulmasını TİKA üstlendi. İnşallah çıkaracağımız suyu Kızılderililer içecek. TİKA Başkanı, Kızılderili kabile şefi Moses’e bu proje için gerekli kaynağı karşılayacak çeki teslim etti. Bize diyorlar ki ‘göreviniz tabii yapacaksınız.’ Bunlar sizin göreviniz değil miydi? Siz neden yapmadınız? Hani milliyetçiydiniz.”
Başbakan Erdoğan,”Ecdadımınız nerelere gitmiş, neler yapmış? Laf ola beri gele yok, eser ola söz ola, işte bu. TİKA şimdi Zigetvar’da Kanuni Sultan Süleyman’ın iç organlarının gömüldüğü türbeyi buldu, aslına uygun olarak yeniden inşa ediyoruz” diye projelerden örnek verdi.

Haberin Devamı

GENEL AF KESİNLİKLE YOK
Başbakan Erdoğan, grup toplantısı çıkışı gazetecilerin genel af tartışmalarına ilişkin bir sorusu üzerine, “Demek ki ben iyi anlatamamışım. Ben ta ne zamandan beri, ‘Bizim gündemimizde genel af diye bir şey kesinlikle yoktur’. Bunu kaç kere söyledim. Ben hayallerimi anlatıyorum, siz genel aftan bahsediyorsunuz, yok böyle bir şey, kesinlikle yok” diye konuştu. Gazetecilerin dersanelerin durumu ile ilgili soruları üzerine ise Erdoğan, yarın (bugün) bir televizyon programına katılacağını ve orada gerekli bütün açıklamaları yapacağını söyledi.