SiyasetMHP’den CHP’nin FETÖ teklifine tepki

MHP’den CHP’nin FETÖ teklifine tepki

11.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Acaba CHP, FETÖ’nün siyasi ayağı meselesini araştırma komisyonuna havale ederek sümen altına mı atmak istiyor, meseleyi polemik içinde boğdurup mundar etmek mi istiyor?” diye sordu.

MHP’den CHP’nin FETÖ teklifine tepki

MHP Grup Başkanvekilleri Erkan Akçay ve Levent Bülbül, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla TBMM’de Parlamento Muhabirleri Derneğini (PMD) ziyaret etti.

Haberin Devamı

Gazetecilerin “FETÖ’nün siyasi ayağı” tartışmalarıyla ilgili sorularını yanıtlayan Akçay, “Sayın Genel Başkanımız FETÖ’nün siyasi ayağıyla mücadele konusunda adım atılması, ilerlemenin sağlanması gerektiğini ifade etti, ses hemen CHP’den geldi” dedi.  CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın, “TBMM’de araştırma komisyon kuralım” teklifi yaptığını anımsatan Akçay, şunları kaydetti: “Bu, bizim açımızdan çok komik bir öneri ve teklif. Biliyorsunuz, 15 Temmuz 2016’dan sonra TBMM’de bu konuyu araştırmak için komisyon kuruldu. TBMM’de grubu bulunan siyasi partiler bu komisyona katıldı. Ancak ortada rapor yok. Acaba CHP, FETÖ’nün siyasi ayağı meselesini komisyona havale ederek sümen altına mı atmak istiyor, meseleyi polemik içinde boğdurup mundar etmek mi istiyor? CHP önce kendi içinde FETÖ komisyonu kurarak başlasın bu işe. Çünkü CHP’li bazı eski yöneticiler, milletvekillerinin, bu konuda CHP yönetimine ve genel başkanına yönelik ciddi ithamları oldu. Urla belediye başkanları FETÖ’den tutuklandı. CHP önce kendine bir baksın. Bu konuda tutarlı politikalar izlesin.”