Siyaset ‘Koğuşlarda üç vardiya şeklinde uyunabiliyor’

‘Koğuşlarda üç vardiya şeklinde uyunabiliyor’

08.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP lideri Devlet Bahçeli, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında yerel seçimde ittifak ve af teklifi konularında dikkat çekici açıklamalar yaptı. Af konusundaki kararlı tutumlarını bir kez daha dile getiren Bahçeli, Meclis sunulacak teklifin hangi suçları kapsadığına ilişkin bilgi verdi.

‘Koğuşlarda üç vardiya şeklinde uyunabiliyor’

Af teklifinin gerekçeleri arasında yer alan cezaevlerindeki doluluk oranlarına dikkati çeken Bahçeli, son duruma ilişkin detaylı rakamları açıkladı. 110 bin kapasiteli cezaevlerinde 265 bin tutuklu ve hükümlü bulunduğunu kaydeden Bahçeli, istatistiklerin insanlık dışı tabloyu gözler önüne serdiğini belirtti. Hükümlü ve tutukluların 48 bininin terör, 55 bininin uyuşturucu, 44 bininin hırsızlık gibi suçlar işlediğini anlatan Bahçeli, koğuşlarda üç vardiya halinde uyku uyunabildiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

İsyan uyarısı

Hijyen ve sağlık sorunlarına değinen Bahçeli, isyan uyarısında da bulundu. Özellikle adli hükümlü ve tutukluların FETÖ ve PKK terör örgütünün etkisi altına girebileceğini ve olası bir isyanda kullanılabileceklerini de vurgulayan Bahçeli, geçmişteki ölüm oruçlarına dikkati çekti. Ölüm oruçlarının aynı da birden çok cezaevinde başlayıp isyana dönüştüğünü anımsatan Bahçeli, yeni isyanlar çıkabileceğini dile getirerek, “Bu konular böyledir. Vakti ve saati geldiğinde düğmeye basılır, her yerde aynı dakikada hareket geçerler” dedi.

Af teklifini Meclis Başkanlığı’na vereceklerini belirten Bahçeli diğer partilerin desteğinin de aranabileceğini kaydetti.

MHP 28-30 Eylül’de kampa giriyor

Bahçeli, MHP’nin seçim vaatlerine ilişkin yasa tekliflerini olgunlaştırdığını kaydetti. 3600 ek gösterge, emeklilikte yaşa takılanlar, hayvanlara yönelik şiddet ve af tekliflerinin Meclis açılır açılmaz TBMM Başkanlığı’na verileceğini belirten Bahçeli, milletvekilleri, Başkanlık Divanı, Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu üyeleriyle kamp yapılacağını da açıkladı. Meclis’in açılmadan önce 28-30 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek kampta MHP’nin yerel seçim yol haritası masaya yatırılacak. Yerel seçimde ittifaka ilişkin Ak Parti ile yürütülecek görüşmeler ışığında atılacak adımlar değerlendirilecek. Belediye başkanlığı için adaylık başvuruları teşkilatlardan ve sahadan gelen bilgiler ışığında ele alınacak, nihai kararın ardından tanıtım yapılacak.