01.12.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:
ANKARA Milliyet
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “ByLock konusunda yaptığımız çalışmalarla daha önce kullanıcısı tespit edilememiş 25 bin 149 ID’nin kullanıcısı tespit edilmiş. Bin 387’si kamuda aktif görevde olan 7 bin 694 şahıs belirlenmiş ve ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına bildirilmiştir” dedi. Soylu, “2019 yılında FETÖ ile mücadele kapsamında toplam 9 bin 910 olayda, 22 bin şüpheliye işlem yapılmış ve bu kişilerin 3 bin 179’u tutuklanmıştır” diye konuştu.
Bakan Soylu, dün Ankara’da bir otelde düzenlenen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantıda 15 Temmuz’da FETÖ’cüler tarafından başından vurulan Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan da hazır bulundu.
‘13 sınav operasyonu’
Konuşmasında FETÖ ile mücadelede gelinen son noktayı paylaşan Soylu, “KOM birimlerimizce 2019 yılında FETÖ ile mücadele kapsamında toplam 9 bin 910 olayda, 22 bin şüpheliye işlem yapılmış ve bu kişilerin 3 bin 179’u tutuklanmıştır” ifadesini kullandı. Soylu, yine FETÖ ile mücadele kapsamında düzenlenen 13 adet sınav operasyonunda, 3 bin 479 şüpheliye işlem yapıldığını, kamu kurumlarına usulsüz sınavlarla giren örgüt mensuplarının görevlerine son verilmesinin sağlandığını aktardı.
“ByLock” konusunda da açıklamalar yapan Bakan Soylu, “Yaptığımız çalışmalarla daha önce kullanıcısı tespit edilememiş 25 bin 149 id’nin kullanıcısı tespit edilmiş; bin 387’si kamuda aktif görevde olan 7 bin 694 şahıs belirlenmiş ve ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarına bildirilmiştir” dedi.
Mafya dizilerine eleştiri
PKK’nın Avrupa’da organize suçlara ve uyuşturucu kaçakçılığına karıştığı bilgisinin, “AB 2019 Uyuşturucu Raporu”nda yer aldığını vurgulayan Soylu, “Onlar da kıyısından köşesinden dolaşarak, bir şeyler ifade etmeye çalışıyorlardı. Bu sefer odağından tam meseleye girdiler. Neden? Çünkü artık eyvahlar yetmeyecek” ifadelerini kullandı.
KOM birimlerinin asli mücadele alanlarından birisinin de mafya tipi örgüt yapılanmaları olduğunu belirten Soylu, “Filmlerde, dizilerde bu meselenin gelişigüzel işlenmesine, gençler için bir cazibe alanı oluşturulmasına şiddetle karşıyım. Bu, sağlıklı bir toplumsal hal değildir. Şunu net olarak ifade etmek ve birilerini uyarmak isterim, mafya olmaya çok hevesli olan varsa gitsin dizi oyuncusu olsun. Dizilerde bu tip kriminal tiplere yer vermeye başladılar. Gerçek hayatta buna müsaade edilmeyecektir” dedi.