SiyasetF-16’dan Yunanistan’a mesaj: Silahlanmayla bir yere varamazsınız

F-16’dan Yunanistan’a mesaj: Silahlanmayla bir yere varamazsınız

03.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan’ın Türk savaş uçaklarına yönelik tacizlerine ilişkin sert mesajlarını F-16 ile Ege üzerinde uçarak sürdürdü. Akar, Yunanistan’a, “sözde silahlanma, sözde ittifak gibi çalışmalarla bir yere varamazsınız. Uzattığımız barış elini tutun, çalışmalarımızı iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde uluslararası hukuka uygun devam ettirelim” diye seslendi.

F-16’dan Yunanistan’a mesaj: Silahlanmayla bir yere varamazsınız

Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile Eskişehir’deki 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda gerçekleştirilen “Uçuş Eğitim Yılı Açılış Töreni”ne katıldı.

Haberin Devamı

Yunanistan’ın tahriklerinin, saldırgan eylem ve söylemlerinin, kural dışı hareketlerinin devam ettiğine işaret eden Akar, “Yunanistan’ın bir maceraya girmemesini, yeniden başını belaya sokmamasını, yeniden büyük bir darbe yememesini, hüsranla sonuçlanacak girişimlerden vazgeçmesini, tarihten ders almasını tekrar tekrar muhataplarımıza hatırlattık, hatırlatmaya devam ediyoruz. Biz diyoruz ki; bu sözde silahlanma, sözde ittifak gibi çalışmalarla bir yere varamazsınız. Uzattığımız barış elini tutun, çalışmalarımızı iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde uluslararası hukuka uygun devam ettirelim” dedi.

F-16’nın kokpitine geçen Akar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ayrı ayrı uçaklarla Ege Denizi’nin kuzeyinde üçlü kol uçuşu yaştı. Çanakkale Boğazı üzerinden uçan Akar ve komutanlar, Şehitler Abidesi’ni selamladı.