Siyaset Erdoğan’dan Güney Afrika yönetimine uyarı: FETÖ başınıza bela olabilir

Erdoğan’dan Güney Afrika yönetimine uyarı: FETÖ başınıza bela olabilir

27.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Afrika’da Türkiye’nin Pretorya Büyükelçiliği’nin yeni hizmet binasını açılışını yaptı.

Erdoğan’dan Güney Afrika yönetimine uyarı: FETÖ başınıza bela olabilir

Erdoğan, burada şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

DAHA FAZLA ÇALIŞACAĞIZ: Bugün küresel meselelerde sözü, tavrı, duruşu merak edilen bir Türkiye varsa şüphesiz bu son 16 yılda verilen çok yönlü gayretlerin eseridir... Sadece diplomaside dünyada 5. sırada olmak bizim için yeterli değil. Bizim bunu sözden uygulamaya geçirmemiz gerekiyor. Buna mani bir durum yok. Biraz daha fazla çalışacağız. Biz siyasetçi olarak, işaret fişeği olarak önde olacağız. Ama tüm diplomatlarımız, işadamlarımız dayanışma içinde bulundukları ülkelerde her türlü yatırıma, ihaleye hiçbir çekinme olmadan girmeleri lazım.

KRİTİK KONULAR: BRICS beşlisi ve komşu ülkelerle yoğun görüşmelerimiz olacak. Gerçekleştireceğimiz görüşmelerde ekonomi başta olmak üzere birçok kritik konuyu ele alacağız. Tüm dünyayı tehdit eden terör konusuna da değineceğiz. Çünkü terör, Güney Afrika’nın da en önemli sorunlarından bir tanesi. Adı, söylemi, imajı ne olursa olsun terör örgütlerinin tamamı insanlığın ortak düşmanıdır. DAEŞ neyse FETÖ odur, PKK neyse, Boko Haram, El Şebab aynıdır. Güney Afrika Cumhurbaşkanı Sayın Ramaphosa ile yapacağımız görüşmede bu konuları ayrıntılarına varıncaya kadar ele alacağız. Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin aktif düzenleyicisi konumunda olan, 251 vatandaşımızın katili olan FETÖ ile ilgili beklentilerimizi kendilerine dile getireceğiz.

Haberin Devamı

YENİ BELGELER: Zira FETÖ’nün dünyada en çok faal olduğu ülkelerden bir tanesi ne yazık ki Güney Afrika. Bunu kendileriyle görüşeceğim. Daha önce belgeleri vermiştik. Bu defa yeni gelişmeler ışığında bunları da kendilerine vereceğim. Zira 15 Temmuz’da başımıza bela olan bu terör örgütü yarın Güney Afrika’nın da başına bela olabilir, bunu hatırlatacağız. FETÖ’nün bu toprakları kirletmesine, üs haline getirmesine, Güney Afrikalı dostlarımızın alicenaplığını kullanmasına izin vermeyiz. Bu alçak terör örgütünün tıpkı 17-25 Aralık’ta ülkemizde olduğu gibi bazı kripto unsurları üzerinden Güney Afrika’nın hukuk sistemini istismar etmesine rıza gösteremeyiz.

Erdoğan’dan Güney Afrika yönetimine uyarı: FETÖ başınıza bela olabilir

Osmanlı kriketçileri karşıladı

Erdoğan, büyükelçiliğe gelişinde çocuklar ve Müslüman toplumu okullarında okuyan öğrenciler tarafından Türk bayrakları ile karşılandı. Güney Afrika Vakıflar Birliği (AWQAF SA) Başkanı Zainul Abideen Cajee, “Erdoğan bizim başkanımızdır, biz Güney Afrikalılar olarak onu seviyoruz, Türk halkına Erdoğan’ı ne kadar sevdiğimizi göstermek için burada toplandık” dedi. Açılışa 1882’de Güney Afrika’da kurulan Osmanlı Kriket Kulübü sporcu ve yöneticileri de katıldı.

Haberin Devamı

‘Dünyanın en yaygın 5’inci diplomatik ağı’

Erdoğan şu ifadeleri kullandı: “Afrika ülkelerinde misyonlarımızın sayısının, kapasitesinin ve temsil kabiliyetinin artırılmasına gayret gösteriyoruz. Afrika ülkeleriyle ortak çabalarımız sayesinde 2005’ten bu yana Kıta ile ilişkilerimizde gerçekten büyük mesafeler kaydettik. Kıtada göreve geldiğimizde büyükelçilik sayımız 12 idi, şimdi ise 41 oldu. TİKA, Yunus Emre, Maarif Vakfı, AA, THY gibi kurumlarımızla kıtadaki varlığımızı daha da artırıyoruz. 10-15 yıl önce sadece belli bölgelerde, alanlarda görünür olan Türkiye bugün dünyanın en yaygın 5. diplomatik ağına sahip bir ülke durumunda. Yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da kapısı çalınmadık dost, yarası sarılmadık, gönül işbirliği yapılmadık devlet bırakmayacağız.”