Gündemİstanbul'da birçok yapıda hasar! Deprem sonrası korkutan manzaralar

İstanbul'da birçok yapıda hasar! Deprem sonrası korkutan manzaralar

23.04.2025 - 17:40 | Son Güncellenme:

İstanbul’da saat 12.49’da 6.2 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Fatih, Büyükçekmece, Bakırköy, Beşiktaş ve Arnavutköy'de birçok yapıda hasar ve çökmeler meydana geldi. İşte binaların son halleri…

İstanbul’da saat 12.49’da 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Fatih’te bulunan metruk binada depremin ardından çökme yaşandı.

Haberin Devamı

DEPREMDE HASAR ALIP ÇÖKTÜ

Binanın çöktüğünü gören vatandaşlar, durumu polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sevk edilen ekipler, binada kimsenin olmadığını tespit etti. Hasar alan metruk bina belediye ekipleri tarafından iş makinesi ile yıkıldı. Öte yandan, depremde hasar alan binanın son hali havadan görüntülendi.

BAKIRKÖY'DE 3 KATLI METRUK BİNADA KISMİ ÇÖKME MEYDANA GELDİ

İstanbul'un Silivri açıklarında 6.2 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Bakırköy Yeşilköy Mahallesi'nde ise 3 katlı bir bina metruk binada deprem sırasında hasar oluştu. Binanın duvarlarında çatlaklar oluşurken, yan cephesinde ise çökme meydana geldi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri binada inceleme yaparken, polis ekipleri ise bina çevresine emniyet şeridi çekerek önlem aldı. Olayda herhangi bir yaralanma ve can kaybı görülmedi.

Haberin Devamı

Öte yandan, iddiaya göre binanın yaklaşık 25 yıl önce yıkılması için boşaltıldığı ama mahkemelik olduğu için de yıkılamadığı öğrenildi.

İstanbulda birçok yapıda hasar Deprem sonrası korkutan manzaralar

"BU BİNA 25 SENEDİR METRUK"

Hasar gören binanın yapındaki apartmanda apartman görevlisi olan Tayfun Bolatlı, "Ben yaklaşık 6 yıldır apartman görevlisiyim. Bu bina 25 senedir metruk şekilde. Yıkım yapılması için binanın sahibi dış mantolama yaptırdı. Burada büyük bir risk oluşturuyor. Buranın yıkılması mahalle sakinleri adına da önemli. Binayla ilgili mahkemelik bir durum var diyorlar ama ben bilmiyorum. Buranın yıkılması lazım. Depremden sonra binanın dış cephesinde çökme oldu. Bizde polise ve itfaiyeye bilgi verdik. Ekipler gelip bina çevresinde önlem aldı. Çökme sesini duyduk. Başka cephelerinde de çatlaklar oluştu. Yanındaki bina bize ait. Olası durumda binanın üzerine düşeceğini zannetmiyorum ama bina sakinleri tedirgin. Ekiplerden burayla ilgili gerekeni yapmasını istiyoruz" dedi.

İstanbulda birçok yapıda hasar Deprem sonrası korkutan manzaralar

BÜYÜKÇEKMECE'DEKİ BİR SİTEDE DEPREMDE HASAR OLUŞTU

Edinilen bilgilere göre, 6,2 büyüklüğündeki deprem sırasında Büyükçekmece Kumburgaz'da bulunan bir sitenin çatısından parçalar düştü. Olayda şans eseri yaralanan olmazken, bölgede site görevlileri tarafından çalışma başlatıldı. Olay yerindeki çalışmalar sürüyor.

Haberin Devamı

İstanbulda birçok yapıda hasar Deprem sonrası korkutan manzaralar

ARNAVUTKÖY’DE HASAR GÖREN CAMİİ MÜHÜRLENDİ

Silivri açıklarında saat 12.49'da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’ndeki Sıddık Camii minaresinde hasar oluştu. Minarenin yamulduğunu gören camii görevlileri hemen belediye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, camiinin giriş mühürlerken çevresinde barikatlarla güvenlik önlemi alındı.

BEŞİKTAŞ'TA DEPREMDE ÇATISI ZARAR GÖREN BİNA TAHLİYE EDİLDİ

İstanbul'da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki deprem esnasında Beşiktaş Çarşı'daki 3 katlı bir binanın çatısından kopan parçalar sokağa düştü. Düşme neticesinde yaralanan olmazken, vatandaşlar durumu itfaiye, zabıta ve polis ekiplerine bildirdi.

Zabıta ekipleri, çatı parçalarının düştüğü alanın çevresine güvenlik şeridi çekti. Bina tahliye edilirken, yetkililer vatandaşları hasarlı binadan uzak durmaları konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Bölgedeki bir dönercide çalışan Erhan Öztürk, müşteriler masalardayken bir ses duyduğunu belirterek, ''Bir taş ayağımın dibine düştü. Müşteriler koşmaya başladı. Ben de donup kaldım. Tüm siparişler de elimde kaldı.'' diye konuştu.

Görgü tanığı Bekir Erarslan ise çalıştığı esnada deprem olduğunu ve ardından çatıdan parçaların düştüğünü anlatarak, polis ve itfaiye ekiplerinin bölgeye geldiğini, kimseye bir şey olmadığını kaydetti.

KEŞFETYENİ
Karsu anne oldu! Eşinin bebeğiyle ilk karesini paylaştı
Karsu anne oldu! Eşinin bebeğiyle ilk karesini paylaştı

Cadde | 23.04.2025 - 12:48

Ünlü şarkıcı Karsu Dönmez, dört gözle beklediği ilk bebeğine kavuştu. Şarkıcı, eşi Mike Schrama ile oğlunun birlikte yer aldığı ilk fotoğrafını sosyal medyadan takipçileriyle paylaştı.

Yazarlar