Siyaset 'Emperyalizme attığımız tokatı bütün dünya bilir'

'Emperyalizme attığımız tokatı bütün dünya bilir'

30.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bahçeli’nin “ABD, Venezuela’daki gibi Türkiye’de de ‘Ben sizi tanımıyorum, Kılıçdaroğlu’nu kabul ediyorum’ derse ne yapacağız” açıklamasına tepki gösteren Öztrak, “Emperyalizme attığımız tokatı, Kuvayımilliyecilerin partisi olduğumuzu bilirler” dedi

Emperyalizme attığımız tokatı bütün dünya bilir

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Eğer ABD, Venezuela’daki gibi yarın Türkiye’de de ‘Ben sizi tanımıyorum, Kılıçdaroğlu’nu kabul ediyorum’ derse ne yapacağız?” sözlerine sert yanıt verdi. Öztrak, “Sarayı saran seçim korkusunun sarayın bekçi kulübesine de sirayet ettiğini görüyoruz. Sarayın bekçisi seçim öncesinde Maduro’dan mağdura yatmaya başladı” dedi.

Haberin Devamı

Öztrak, dün partisinin MYK toplantısı devam ederken yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

ADANA MUTABAKATI: Erdoğan’ın 8 yıldır ağzına almadığı Adana Mutabakatı’na Rusya dönüşünde atıf yapması, Rusya’nın emriyle, Suriye yönetimini muhatap almaya hazırlandığını gösteriyor. Adana Mutabakatı, AKP diye bir parti yokken imzalanmıştır. Saray, CHP’yi ve Dışişleri Bakanlığı’ndaki yetkin kadroları dinlemiş olsaydı, Putin’den emir almak zorunda kalmazdı. Milletimize soruyoruz, Suriye’de yaşadığımız onca acıdan, şimdi açıklanmayan ancak 31 Mart’tan sonra karşı karşıya kalma ihtimali olan dayatmalardan, Suriye’den kaçıp gelenlere 35 milyar dolar harcanmasından memnun musun? Değilsen bak 31 Mart’ta sandık geliyor.

Haberin Devamı

CENNETTE TAPU VAADİ: (AK Partili İsmet Yılmaz’ın açıklamaları) Belediye başkan adaylarına oy isterken Yüce Allah’a şirk koşmaya başladılar. “Belediye başkanımıza vereceğiniz destek mahşerde berat belgeniz olacak” diyor. Bu seçim kaybetme korkusunun dağları beklediğini gösteriyor. Zamanında belediye aslarını parsel parsel FETÖ’ye dağıtanlar, şimdi oy için vatandaşlara cennette tapu dağıtmaya yelteniyorlar.

BAHÇELİ’YE TEPKİ: (Bahçeli’nin, ‘Eğer ABD, Venezuela’daki gibi Türkiye’de de, ‘Ben sizi tanımıyorum, Kılıçdaroğlu’nu kabul ediyorum’ derse ne yapacağız’ açıklamasına ilişkin) Sarayı saran seçim korkusunun, sarayın bekçi kulübesine de sirayet ettiğini görüyoruz. Sarayın bekçisi seçim öncesinde Maduro’dan mağdura yatmaya başladı. Sayın Bahçeli merak etmesin sadece ABD değil, bütün dünya bizi bilir. Bizim Sakarya’da, Dumlupınar’da, Kıbrıs’ın Beş Parmak dağlarında emperyalizme attığımız tokatı, gücünü milletimizden alan Kuvayımilliyecilerin partisi olduğumuzu çok iyi bilirler. Sarayın bekçisi Bahçeli, bu saçma sapan işleri bıraksın. Saraya bu kadar kıyakçılık yaparsa sonu sarayın ayakçısı olmak olur.

HDP AÇIKLAMASI: (HDP ile iş birliği iddiaları konusunda) Bizim kiminle ittifak yaptığımız açıklandı. Kimseden bir şey gizlemiyoruz. Ama kimse bizden niyet okumamızı beklemesin. Bir parti, ‘bir yerlerden aday çıkarmıyorum’ diyorsa bu onun iç işidir. CHP ile İYİ Parti, milli bir iş birliğini gerçekleştirmiştir.

Haberin Devamı

ÇARESİZLİĞİN TA KENDİSİ: (MHP lideri Bahçeli’nin, İzmir adayı Tunç Soyer’e yönelik eleştirileri) Tunç Soyer, İzmir’de çok ciddi heyecan yaratan ve tüm İzmirlileri kucaklamaya hazır olan, İzmir’de dünyanın en gelişmiş yaşam standartlarını gerçekleştirebilecek bir kadroyla harekete geçiyor. İşte iktidarın ve onun bekçisinin telaşı da bundan. İnsanların geçmişine, babasına, sülalesine bakıp buradan bir husumet çıkarmaya çalışmak çaresizliğin ta kendisidir. (CHP’li Engin Altay’ın, önce istifa edip sonra vazgeçen İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yönelik ‘şımarıklık’ açıklaması konusunda) Biz bunları kamuoyu önünde tartışıp milletin gerçek dertlerinin unutulmasını istemiyoruz. Bunlar iç işlerimiz.