SiyasetDevr-i sabık yaratmayacağız

Devr-i sabık yaratmayacağız

30.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

“CHP iktidarında geçmişle hesaplaşma olacak mı?” sorusuna CHP lideri Kılıçdaroğlu, “İşi gücü bırakıp intikam duygusuyla devr-i sabık yaratmak kesinlikle olmaz” yanıtını verdi

Devr-i sabık yaratmayacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında kesinlikle devr-i sabık yaratmayacaklarını, intikam duygusuyla hareket etmeyeceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, dün Kral FM’de sorulara şu yanıtları verdi:

Haberin Devamı

CUMHURİYET KİMSESİZLERİN KİMSESİ: Atatürk, cumhuriyet için şöyle bir cümle kullanıyor; ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’ diye. Böyle baktığınız zaman eşit yurttaşlığın, demokrasinin, özgürlüğün, sosyal devletin ne olduğunu çok daha iyi görmüş oluyoruz. Türkiye’de yatağa giren aç çocuklar varsa cumhuriyetin gereklerinin yeteri kadar yerine getirilmemesindendir. Cumhuriyet, aynı zamanda laikliktir, herkesin inancına, yaşam tarzına saygı göstermektir. Eğer laikliği kaldırırsanız, farklı inançları olan insanlar arasında çatışmayı da beslemiş olursunuz.

MÜCADELE HUKUK İÇİNDE OLMALI: Paralel yapının olup olmadığına kararı, ülkeyi yönetenler verirler ama bu kararı adalet içinde vereceksiniz. Diyelim ki var, bu yapı kimin zamanında oluştu, devlete nasıl yerleşti? 13 yıldır onlar yönetiyor. 17-25 Aralık yolsuzlukları çıkmasaydı, hiç söz etmeyeceklerdi. Kendi yolsuzlukları ortaya çıkınca şikayete başladılar. Devlette paralel yapı olmaz. Eğer bir paralel yapı varsa mücadelenin hukuk içinde olması lazım.

Haberin Devamı

KAYYUM ATANMASI HUKUKSUZ: Kayyum atanması hukuksuz bir davranıştır. Eğer savcı kalkıp da bir yazı yazıp ‘şu gazetelere, televizyonlara el koyun...’ Mahkemeden karar alırsınız, mahkeme karar verdikten sonra kararı tartışabilirsiniz ama kararın mutlaka uygulanması gerekiyor. Savcı kararıyla bu olmaz. Mahkeme karar verir gider, kapatırsınız, el koyarsınız.

İNTİKAM DUYGUSUYLA OLMAZ (CHP iktidarında hesaplaşma olacak mı? sorusu üzerine): İşi gücü bırakıyorsunuz, intikam duygusuyla devr-i sabık yaratıyorsunuz. Hayır, kesinlikle olmaz. Siz, hem hukukun üstünlüğünden söz edeceksiniz hem de iktidara gelince aynı haksızlığı siz yapacaksınız. Bu kesinlikle doğru değil. Tam aksine varsa bir yerde bir hata mahkemeler var, savcısı var gider bakar. Aynı zamanda biz mahkemeleri, savcıyı etkileme gibi bir görevi de kesinlikle üstlenmeyeceğiz, bu da hukuka aykırıdır.

"EŞ BULMA KONUSU DAVUTOĞLU’NUN"

Kılıçdaroğlu interaktif sosyal medya sitesi “ekşisözlük”te dün soruları yanıtladı.

KİMSE VPN KULLANMAK ZORUNDA KALMAYACAK:Bilgiye erişim hakkı bir insan hakkıdır önündeki tüm engelleri kaldıracağız. Kimse VPN kullanmak zorunda kalmayacak.

EŞ BULMA KONUSUYLA DAVUTOĞLU İLGİLENİYOR:Biz emekliye ve işçiye kaynak bulmaya çalışıyoruz. Eş bulma konusuyla Esra Erol ve Ahmet Davutoğlu ilgileniyor.

LAMBAYA PÜF DİYECEĞİZ: Evet lambaya püf diyeceğiz. Gerekli önlemleri aldık. Şero’ya talimat verdik, ekibiyle beraber trafoları ve sandıkları koruyacak.

BAŞÖRTÜSÜ SORUNUNU ÇÖZEN BENİM:Üniversitelerde okuyan kızlarımızın türban sorununu çözen benim. İktidar olduğumuzda hiç kimsenin kılık kıyafetiyle uğraşmayacağız.

SARAY’I ODTÜ’LÜLER BİLE İSTEMİYOR:Saray’ı bazı ODTÜ’lüler bile istemiyor. Aralarında referandum yapıp karar vereceğiz, istemezlerse verecek başka bir yer buluruz elbet.

BURADA NASIL ANLATAYIM:(‘Siyaset çok sıktı, hadi bize ilk aşkınızı anlatın’ sözleri üzerine) İlk aşkım ortaokuldaydı şimdi burada nasıl anlatayım. Bir gün Ankara’ya gelirsen sana anlatırım ama aramızda kalsın şimdilik.

GOMEZ CHA CHA CHA:(Son buluşmamızda “Ne olacak bu Beşiktaş’ın hali” diye sorduğumuzda çok sakat var demiştiniz. Bu seneki durumu nasıl buluyorsunuz? sorusu üzerine) Mario Gomez cha cha cha.

BU İŞ HUZUR İÇİNDE ÇÖZÜLSÜN:(Gaziantep’te ağabeyimin yanında çalışan çok temiz sosyal demokrat bir çocuk ve Kilis’te bu çocuğun gönlünü kaptırdığı bir kız var... Ancak kızın babası bu birlikteliğe onay vermiyor. Kızın annesi de “Bizim bey sadece CHP Kilis İl Başkanı’nın isteğini kırmaz” diyormuş... Bu gençleri sevindirmek için bir şeyler yapmanız mümkün müdür acaba? sorusu üzerine) Kızın babasının telefonunu verin bu iş huzur içinde çözülsün.

Devr-i sabık yaratmayacağız


‘Altı ok’un altında buluşacağız’

Ankara turu kapsamında dün Tuzluçayır, Altındağ, Keçiören, Yenimahalle, Batıkent ve Sincan’da seçmenlerle buluşan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

CHP’NİN SİZE İHTİYACI VAR: 1 Kasım’da ‘altı ok’un böğrüne mührünüzü basacaksınız. Sizin CHP iktidarına ihtiyacı var, CHP’nin de size ihtiyacı var. Biz milyonlarız aslında ama farklı partilere dağılmış durumdayız. Bu ülkede huzuru ve refahı istiyorsak bir partinin çatısı altında buluşmamız gerekiyor. O parti CHP’dir. Eğer biz çoğunluksak, ‘altı ok’un altında buluşacağız.

ŞİMDİ BİRLİK ZAMANI: Bu seçimler önceki seçimlere benzemiyor. Terör bir taraftan, gazetelere baskı bir taraftan. Gazetelerin yayın yapması engelleniyor. Bu süre içerisinde hepinize görev düşüyor. Geçmişte şu veya bu partiye oy vermiş olabilirsiniz. Şimdi o dönem değil, şimdi birlik olma zamanı, cumhuriyeti güçlendirme, geleceği yeniden inşa etme zamanı. Eğer çocuklarınıza daha güzel bir Türkiye bırakmak istiyorsanız, eğer bu ülkede lanet olası şu terör bitsin istiyorsunuz tek adres var, o da CHP. Yeni bir başlangıç yapmamız lazım.