Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fazıl Say'dan 29 Ekim için beste istedik

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fazıl Say'dan 29 Ekim için beste istedik

15.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haber Türk TV’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fazıl Saydan 29 Ekim için beste istedik

Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:

Haberin Devamı

PİK YAPTIRACAK: Bu seçimlerde meydanlarda halkımın teveccühünü çok iyi görüyorum. Final dönemine giriyoruz. Ankara, İstanbul, İzmir mitinglerinde sayın Bahçeli ile Cumhur İttifakı’nın iki tarafı olarak birlikte olacağız. İnanıyorum ki oradaki mesajlarımız sürece pik yaptıracak.

MUSTAFA KEMAL BAŞKANLIKLA YÖNETMİŞTİ: Aslında Gazi Mustafa Kemal başkanlık sistemiyle yönetmiştir. Bunu kimse dillendirmiyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye’nin demokratik sisteminin en güçlü projelerinden biridir. Bunun getirisi ülke, millet için çok daha faydalıdır. Tabii anında bu neticeyi vermeyecek. Sistemler ülkelerde on yıllar alır.

BÖYLE BİR YANLIŞ OLAMAZ: Terörle mücadelede 40 yılı devirdik. Türkiye güçlenip, bağımsız adımlar attıkça bir yıpratma savaşıyla hep karşı karşıya kaldı. Beka savaşında en önemli muhataplar belli. İçeride PKK ile çok ciddi mücadeleler veriliyor. DEAŞ, DHKP-C, FETÖ var. PKK’nın yan kolları YPG/PYD gibi terör örgütleri var. İki gün önce Şırnak’taydım, Hakkari’deydim. Artık halkımın çok daha farklı bir konuma geldiğini gördüm. Bunlar bizi sevindiriyor. Çünkü kayyumlarla oralarda çok güzel yatırımlar yapılmış. Verdiğimiz paralar Kandil’e değil, halka gitmiş.

Haberin Devamı

DENİZLİ’DE ÇOK CİDDİ BİR YANLIŞ YAPTI: (Meral Akşener ile “terörist” tartışması) Ben hiçbir siyasi partiye oy verene terörist ifadesini kullanmam. Zira siyasetin bu kadar acemisi değilim. Bu genel başkanların hiçbirisi tecrübe yarışında benimle yarışamaz. Sözde İYİ Parti denilen hanımefendi, partilerini değiştire değiştire buralara gelmiş. Ben kendisini ademe mahkum ederken bana sataşması olmuyordu. Ama Denizli’de çok ciddi bir yanlış yaptı. ‘Cumhurbaşkanının terörist dediği Denizlililer...’ Ardından Aydın’da ‘Cumhurbaşkanının terörist dediği Aydınlılar..’ dedi. Tayyip Erdoğan böyle bir şeye tahammül etmez, edemez. Çünkü ben hiçbir vatandaşıma terörist diyecek kadar bu işlerin farkında olmayacak biri değilim; enayi değilim. Ben siyasetin içinde halkın gazabına gelmeyi asla düşünmeyen biriyim. Nereden halkın gazabına gelinir, bunu da iyi bilirim. Şu anda Edirne’de birçok yerde cezaevinde olan bu adamların hepsi bir teröristin tanımı neyse bunlarda o var.

Haberin Devamı

İKİ KERE İKİ DÖRT: (Ezan tartışması - Taksim’deki olay kasıtlı mıydı?) İki kere iki dört. Tweetlerde, mesajlarda garip garip şeyler var. Ana muhalefetin sözcüsü, ‘Bu, polislere karşı yapılmış bir tepkidir’ diyor. Bir defa bu hazırlık nereden? Tam ezan okunuyor, bunlar öttürülmeye başlanıyor. Bu milletin kırmızı çizgisi ezandır, bayraktır, vatandır. Bu değerlerimize yönelik her türlü saldırı, beka tartışmasından bağımsız düşünülemez. Ben bu olayı duyunca hemen valimizle bağlantı kurdum. Dedim ki, ‘Toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile alakalı bir müracaatları var mı?’ Dediler ki ‘Yok.’ Bunlarda zerre kadar dürüstlük olmuş olsa, valiliğe müracaatını yaparlar valilik de uygun yerlerde izin verirdi.

FAZIL BEY’LE BULUŞMAMIZ ÇOK ÖNEMLİYDİ: (Fazıl Say’ın 29 Ekim’de Beştepe’de vereceği konser) Fazıl Bey’le buluşmamız önemliydi. Çok şeyler söylendi yıldırmaya yönelik. Kendisinden 29 Ekim için bir beste yapmasını istedik. Yapacak. Onu da bir iki parçasıyla destekleyerek 1 saatlik bir sunumu olacak. Bizim salon muhteşem. Fazıl Bey’in de orayı beğeneceğine inanıyorum.

Haberin Devamı

3600 EK GÖSTERGE GÜNDEMİMİZDE: Sadece doktorlar değil askerlerimizi, jandarmamızı, polisimizi, öğretmenlerimizi, din görevlilerimizi kapsayan 3600 Ek Gösterge ile ilgili bir beklenti var. Parlamentonun açılışından sonra gündemimizde.

Yazarlar