Siyaset ‘Beraberliğimizi asla bozamazlar’

‘Beraberliğimizi asla bozamazlar’

14.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Başkentte Sivas Günleri’ etkinliğine katılan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, birlik beraberlik vurgusu yaptığı konuşmasında, “İster PKK kılığında, ister FETÖ kılığında gelsinler, birliğimizi, beraberliğimizi asla bozamazlar, zarar veremezler” dedi...

‘Beraberliğimizi asla bozamazlar’

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, dün Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen, “Başkentte Sivas Günleri” etkinliğinin açılışında konuştu. Anadolu’da kurulan bütün medeniyetlere ev sahipliği yapan Sivas’ın, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı şehir olduğunu anımsatan Yıldırım, Sivas’ın “Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece” diyen Aşık Veysel’i kazandırdığına dikkati çekti. Yıldırım, yüreği vatan sevgisiyle ömrü bayrak sevdasıyla geçen şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun da Sivaslı olduğuna işaret ederek, “Allah kendisine rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” dedi.

Haberin Devamı

‘Beraberliğimizi asla bozamazlar’
‘Biriz, beraberiz’

Pir Sultan Abdal’ın diyarı olan Sivas’ın birliğin, beraberliğin, kardeşliğin merkezi olduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti: “İşte sema da bizim, semah da bizim. Alevi de bizim Sünni de bizim. 81 milyon hepsi bizim. Biriz, beraberiz, kardeşiz, birlikte Türkiye’yiz. Salı günü hicri yılbaşı. Peygamber Efendimizin Mekke’nin karanlığından Medine’nin aydınlığına çıktığı tarihin başlangıcı. Muharrem ayımız hem umut ayıdır, hem hüzün, matem ayıdır. Umut ayıdır çünkü hicretin başladığı aydır, hüzün ayıdır, çünkü iktidar hırsı yüzünden Hazreti Ali Efendimizin torunu Hazreti Hüseyin’in ve 71 akrabasının katledildiği Kerbela olayının da gerçekleştiği aydır. Hüzünlerimizi paylaşacağız, azaltacağız. Mutluluklarımızı, umutlarımızı paylaşacağız, çoğaltacağız. Böylece ülkemizi aydınlık yarınlara birlikte taşıyacağız.”

Haberin Devamı

Sivas’ın zenginliğinin, Türkiye’nin zenginliği olduğunu kaydeden Yıldırım, “Birlikte kazanıp, birlikte zenginleşeceğiz ve birlikte paylaşacağız. Bakmayın siz düşmanlarımıza, aleyhimizde çalışmalar yapanlara. İster PKK kılığında, ister FETÖ kılığında gelsinler, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi asla bozamazlar, zarar veremezler” diye konuştu.

Maarif Vakfı Başkanı Akgün’ü kabul etti

TBMM Başkanı Yıldırım, dün Maarif Vakfı Başkanı Birol Akgün’ü kabul etti. Yıldırım, daha sonra AK Parti Erzincan Milletvekilleri Burhan Çakır ve Süleyman Karaman ile Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’un aralarında bulunduğu Erzincan heyeti ile görüştü. Yıldırım, ayrıca BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’yı ayrı ayrı kabul etti.