Siyaset 'Beka için 20 yerde aday çıkarmadık'

'Beka için 20 yerde aday çıkarmadık'

05.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Siyasi partilerin belediye başkan aday listeleri önceki gün kesinleşti. MHP, Doğu ve Güneydoğu’daki 20 seçim çevresinde aday çıkarmadı. Milliyet’e değerlendirmede bulunan MHP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız, Doğu ve Güneydoğu’daki 5 ilçe ve 15 beldede Cumhur İttifakı dışında aday çıkarmadıklarını söylerken, Türkiye’nin geleceği için bu hassas bölgelerde AK Parti adayını destekleyeceklerini kaydetti.

Beka için 20 yerde aday çıkarmadık

Yıldız, 31 Mart 2019 mahalli idareler seçiminde MHP’nin 825 yerde aday çıkardığını açıkladı. Cumhur İttifakı olarak 544 seçim çevresinde belediye başkan adayı gösterildiğini dile getiren Yıldız, MHP’nin felsefesine ve kurumsal yapısına aykırı özgeçmişi olanların aday yapılmadığını vurguladı. Türkiye’nin etrafının ateş çemberiyle çevrili olduğunu ve ülke düşmanlarının pusuda yattığını dile getiren Yıldız şunları kaydetti:

Haberin Devamı

‘Cephe kurdular’

“İhanet ve zillet şebekesi pusuya yatmış ülkenin geleceğini karartma hayalleri kurmaktadır. Türkiye’yi yolundan çevirmek isteyen cephe, bazen PKK, FETÖ, DAEŞ’i meydana salmış, bazen de bu örgütlerle kol kola yan yana amaç ve hedef birliği içerisinde sivil oluşum veya siyasi parti adı altında Türkiye karşısında ‘birleşik cephe’ oluşturmuşlardır. Bu gerçekler karşısında MHP, AK Parti ile Cumhur İttifakı’nı oluşturmuştur. Bunu yerel seçimlere de taşıyarak 30 büyükşehir, 21 il ve 431 büyükşehir ilçesi, 36 ilin ilçesi ve 33 belde olmak üzere toplam 544 ittifak kurmuştur.”

Türkiye’nin bekası ekseninde Doğu ve Güneydoğu’ya özel önem verdiklerini belirten Yıldız, MHP’nin bu anlayış çerçevesinde 20 seçim çevresinde aday çıkarmayarak AK Parti adayının desteklenmesi kararını aldığını kaydetti. Yıldız, “Batıda Zillet İttifakı’nın arkasına saklanan HDP’nin, Doğu ve Güneydoğu’da ülkenin bekasını tehlikeye atacak kazanımlar elde etmesine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da karşı duracağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yıldız, seçim startı verildiğin günden bugüne kadar listeye girenlerden 31 adayın değiştiğini açıkladı.